В одному з районів Харкова йде реконструкція

У Харкові відновлюють одну з котелень, що допоможе харків’янам бути з гарячою водою та опаленням на віть під час блекауту.

Міні-ТЕЦ  всередині котельні: працівники КП "Харківські теплові мережі" закінчили монтаж  першого з 5-ти газових генераторів, які  підприємство отримало за ініціативи Харківської міської ради, від проєкту "Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ". Проєкт реалізується Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ за фінансової підтримки Урядів Німеччини та Швейцарії., інформують "Коментарі. Харків".

Електрична потужність такої установки 71 кіловатт, теплова потужність – 116 кіловат. За словами начальника  управління експлуатації КП "Харківські теплові мережі" Сергія Мельниченка, станом на сьогодні вже змонтували, провели пусконалагоджувальні роботи однієї установки. Її успішно запустили без зовнішнього електроживлення.

Завдяки міні-ТЕЦ,  яка відтепер є частиною котельні, джерело теплопостачання зможе безперебійно, навіть за умови повного блекауту, забезпечувати теплом та гарячою водою 8 житлових будинків, школу та дитячу лікарню.  

До появи такої когенераційної установки котельня витримала 8 блекаутів на дизельному генераторі.  Але, як зауважив Сергій Мельниченко при такому форс-мажорному режимі сам генератор побічне тепло просто розвіював в атмосферу. Газова  міні-ТЕЦ, вироблені під час охолодження двигуна 116 кіловат тепла, віддає в систему теплопостачання.

Крім того, газ все-таки дешевший за дизельне паливо, екологічно безпечніший і він вже є в системі. Його не потрібно спеціально підвозити на об’єкт. 

Наразі тривають проектно-монтажні роботи по встановленню таких міні-ТЕЦ ще на 4-х котельнях в різних районах міста. Вони мають бути повністю готовими до роботи на початок нового опалювального сезону.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 27 квітня: окупанти зводять фортифікації на одному з напрямків

Розпочалася чотириста двадцять восьма доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни.

Російська федерація, незважаючи на значні втрати, не відмовляється від планів щодо окупації нашої території. Завдає ударів, здійснює обстріли як по військових, так і по цивільних об’єктах.

Минулої доби противник завдав 7 ракетних та 39 авіаційних ударів, здійснив 61 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та критичній інфраструктурі населених пунктів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Підрозділами сил оборони України протягом минулої доби було відбито 54 атаки противника на зазначених ділянках фронту. Найзапекліші бої надалі тривають за Бахмут та Мар’їнку.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник обстріляв населені пункти Гур'їв Козачок, Глибоке, Олійникове та Зелене на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворог продовжує заходи з фортифікаційного обладнання позицій на окремих ділянках. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Кам’янка, Красне Перше, Новомлинськ, Лиман Перший, Кислівка, Берестове Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися