На Харківщині видають пенсії у супроводі поліції

Поліцейські забезпечили охорону співробітників Укрпошти з пенсіями для мешканців села Лук’янці.

Поліція виконує свої обов’язки з першого дня деокупації. Дільничні офіцери поліції постійно супроводжують авто з грошима для пенсіонерів, роздають гуманітарну допомогу, працюють зі зверненнями громадян. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

Село Лук’янці українська армія звільнила у вересні 2022 року. Відразу після деокупації особовий склад поліції приступив до виконання обов’язків на території Липецької територіальної громади.

Старший дільничний відділення поліції №1 Харківського районного управління поліції №2 Олексій Шляхов розповідає, що тут все ще дуже небезпечно, але поліцейські завжди поруч з людьми і завжди готові прийти на допомогу: "Всім чим можна допомагаємо, реагуємо на всі звернення, виявляємо факти правопорушень, які були здійснені під час окупації".

Учора біля будівлі, куди Укрпошта у супроводі поліції доставила пенсії і товари першої необхідності, було доволі людно. Місцеві прийшли за пенсіями і покупками, щоб придбати найнеобхідніше. В основному з торбинками літні люди. Дітей в селі немає – їх всіх евакуювали через постійні обстріли з боку росіян.

"Раз на тиждень точно летить, - говорить дільничний офіцер поліції Олексій Рєзвих, - адже за чотири кілометри вже державний кордон з росією, тут дуже нестійка ситуація і тут дуже небезпечно".

Жителі села дуже добре знають своїх дільничних і дякують їм за роботу і підтримку.

За словами начальника відділення поліції №1 ХРУП №2 Сергія Гугняка, поліцейські на деокупованих територіях виконують свої функції на 200 відсотків: "100 відсотків – це те, що прописано законом, а ще 100 відсотків – це те, що ми робимо на деокупованих громадах з початку їх звільнення".

Приблизно о 13:00 годині село Лук’янці знову обстріляли рашисти. Обійшлося без жертв. Липецькі поліцейські задокументували черговий злочин росіян.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Повторний вибух у Харківській області: є поранені

В Ізюмському районі у полі, під час проведення польових робіт підірвався трактор, водія госпіталізовано до лікарні

4 травня знову стався підрив сільськогосподарської техніки на протитанковій міні. Рухаючись по полю неподалік с. Погонівка Барвінківської громади Ізюмського району, трактор наїхав на протитанкову міну. Внаслідок вибуху 37-річний тракторист зазнав численних тілесних ушкоджень. Постраждалого госпіталізовано до медичного закладу.

Рятувальники звертаються до всіх з проханням бути максимально обережними та завжди пам’ятати про високу мінну небезпеку. Нехтування правилами безпеки може призвести до непоправних наслідків.

Не рухайтесь невідомими чи не перевіреними ґрунтовими дорогами. Не чіпайте будь-які підозрілі та незнайомі предмети. Не відвідуйте ліси, лісосмуги, поля, пойми річок та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під ворожою окупацією. У разі виявлення підозрілого предмета повідомте про знахідку в ДСНС або Нацполіцію за телефонами "101", "102" або "112".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися