Відновлення Харківщини: де ведуться ремонти

У деокупованих районах Харківської області відновлюють місцеві дороги

За дорученням начальника ХОВА Олега Синєгубова, в регіоні триває комплексне відновлення та ремонт доріг загального користування місцевого значення. Про ве повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА.

В першу чергу увага приділяється маршрутам, які сполучають обласний центр з деокупованими територіями та активно використовуються для доставки гуманітарних вантажів, евакуації населення та поранених.

Наразі, як повідомили в ДП "Дороги Харківщини", бригади проводять ремонтні роботи у Чугуївському районі за маршрутом "Граково – Базаліївка – Печеніги" та "Мартове – Хотімля – Старий Салтів".

Це єдиний маршрут, який забезпечує транспортне сполучення з Вовчанською та Великобурлуцькою громадами. Відновлення цього маршруту вкрай важливе для проїзду автотранспорту до громад, які перебувають у безпосередній близькості до лінії фронту, зазначили у підприємстві.

Також в Ізюмському районі тривають роботи з ліквідації ямковості та відновлення покриття на дорозі "Ізюм – Оскіл". Цей напрямок також є складовою евакуаційного та гуманітарного маршрутів.

В держпідприємстві також зазначили, що з метою зниження рівня аварійності на дорогах місцевого значення, виконуються роботи з нанесення горизонтальної дорожньої розмітки.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Відновлено пряме сполучення між Харковом і двома великими громадами

Завдяки відбудові мосту налагоджено пряме сполучення з Великобурлуцькою та Печенізькою селищними громадами. Міст через річку Тетлега на маршруті Т-21-11 Чугуїв – Печеніги – Великий Бурлук полегшує роботу гуманітарних коридорів у східній частині Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

Під час бойових дій 26 лютого 2022 року міст було зруйновано. Після деокупації області було влаштовано тимчасову переправу поруч із зруйнованим мостом. Вона могла обслуговувати транспортні засоби вагою до 10 тонн. Вантажному транспорту доводилося використовувати багатокілометровий об’їзд. Наприкінці 2022 року Агентство відновлення розпочало часткову відбудову зруйнованого мосту. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися