На Харківщині більше тридцяти закладів надають допомогу: подробиці

У Харківській області у 31 медзакладі «первинки» надають психологічну допомогу

Загалом 300 закладів первинної медицини по всій Україні мають договір на надання послуг у межах програми медичних гарантій – "Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА.

У Харківській області — 31 такий заклад. Це найбільша кількість серед усіх регіонів України, повідомили в Департаменті охорони здоров’я ХОВА.

"Сімейний лікар – найперший контакт пацієнта у системі охорони здоровʼя. Тому, щоб спростити доступ громадян до психологічної допомоги, МОЗ, ВООЗ та міжнародні партнери у межах Всеукраїнської програми ментального здоровʼя провели відповідну підготовку фахівців "первинки"", - розповіли в Департаменті.

На Харківщині психологічну допомогу готові надати у поліклініках Харкова, Центрах первинної медичної (медико-санітарної) допомоги в Люботинській, Малоданилівській, Близнюківській, Валківській, Лозівській, Люботинській, Чугуївській, Кегичівській, Зачепилівській, Дворічанській, Золочівській громадах.

Знайти найближчий медзаклад, який надає психологічну допомогу в межах вказаного пакета, можна через контакт-центр НСЗУ за номером телефону 16-77.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Відновлено пряме сполучення між Харковом і двома великими громадами

Завдяки відбудові мосту налагоджено пряме сполучення з Великобурлуцькою та Печенізькою селищними громадами. Міст через річку Тетлега на маршруті Т-21-11 Чугуїв – Печеніги – Великий Бурлук полегшує роботу гуманітарних коридорів у східній частині Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

Під час бойових дій 26 лютого 2022 року міст було зруйновано. Після деокупації області було влаштовано тимчасову переправу поруч із зруйнованим мостом. Вона могла обслуговувати транспортні засоби вагою до 10 тонн. Вантажному транспорту доводилося використовувати багатокілометровий об’їзд. Наприкінці 2022 року Агентство відновлення розпочало часткову відбудову зруйнованого мосту. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися