Де у Харківській області видали гуманітарну допомогу

Понад 2 тонни гуманітарної допомоги від громадян Азербайджану доставили поліцейські на Харківщину

Продуктові набори передали в будинок для людей похилого віку, де зараз живуть  70 пенсіонерів з усього деокупованого Ізюмського району. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

В основному  це інваліди і малорухливі люди, які внаслідок російської агресії залишилися без родичів, житла, і за якими необхідний постійний догляд.

Помічник начальника ГУНП в Харківській області з гуманітарних питань Володимир Марков разом з керівником благодійного фонду "UkrAZfront" Ігорем Шитиковим передали до соціального закладу крупи, макарони, сіль, м'ясні та овочеві консерви.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Відновлено пряме сполучення між Харковом і двома великими громадами

Завдяки відбудові мосту налагоджено пряме сполучення з Великобурлуцькою та Печенізькою селищними громадами. Міст через річку Тетлега на маршруті Т-21-11 Чугуїв – Печеніги – Великий Бурлук полегшує роботу гуманітарних коридорів у східній частині Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

Під час бойових дій 26 лютого 2022 року міст було зруйновано. Після деокупації області було влаштовано тимчасову переправу поруч із зруйнованим мостом. Вона могла обслуговувати транспортні засоби вагою до 10 тонн. Вантажному транспорту доводилося використовувати багатокілометровий об’їзд. Наприкінці 2022 року Агентство відновлення розпочало часткову відбудову зруйнованого мосту.

Селища Великий Бурлук та Печеніги знаходяться неподалік кордону з державою-агресором. На початку 2022 року вони потрапили під тимчасову окупацію. Навіть після звільнення громади регулярно страждають від обстрілів росіян. Налагодження якісного сполучення з ними – пріоритет Агентства відновлення, адже до людей мають швидко діставатися рятувальники, лікарі, ремонтні бригади та, звісно, гуманітарні конвої. Частково відновлений міст на дорозі Т-21-11 Чугуїв – Печеніги – Великий Бурлук забезпечить якісну логістику з цими громадами та безпечний рух транспорту.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися