Що цього року з випускниками у Харкові та області

У Харківській області планують створити 30 тимчасових екзаменаційних центрів для НМТ

Основна сесія національного мультипредметного тесту відбудеться з 5 по 23 червня. За інформацією Департаменту науки і освіти Харківської ОВА, в Харківській області на основну сесію НМТ зареєструвалося 11 992 учасники. Зокрема, це 9570 випускників поточного року і 2422 випускники минулих років. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на ХОВА.

"Цього року зареєструвалося на 5166 учасників (75,7 %) більше, ніж минулого року. З урахуванням кількісних показників для основних сесій НМТ планується створити 30 тимчасових екзаменаційних центрів у 9 населених пунктах Харківської області на базі закладів освіти", – прокоментували в Департаменті. 

Обираючи предмет додаткового блоку, 6169 вступників Харківщини надали перевагу історії України, 3592 вибрали англійську мову. Також 1756 учасників складатимуть НМТ з біології. Нагадаємо, всього НМТ буде містити три блоки завдань, два з яких обов’язкові – це українська мова та математика.

З 5 до 12 червня зможуть зареєструватися на додаткову сесію вступники, які з поважних причин не змогли цього зробити під час основного періоду або яким було відмовлено в реєстрації.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що у Харкові буде з транспортом: внесено зміни

Рух трамваїв на вул. Плеханівській, на ділянці від вул. Кошкіна до вул. Молочної, буде припинений з 10:00 до 18:00 15 травня. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Як повідомили у Департаменті інфраструктури, це пов’язано з  необхідністю проведення ремонтних робіт КП "Харківводоканал".

Маршрут курсування трамваїв можна подивитися за посиланням.

Стартувала реєстрація на міжнародну фінансову допомогу для Харківської області

На Харківщині поновили виплати грошової допомоги для постраждалих від війни осіб. Кеш-підтримку надає громадська організація "Мартін-Клуб" у партнерстві з міжнародною організацією гуманітарної допомоги Mercy Corps за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

Грошова допомога виплачується впродовж трьох місяців. Її розмір складає 2200 гривень на місяць на кожного члена домогосподарства. Подавати заявку можуть люди, які не отримували грошову допомогу від інших благодійних організацій протягом останніх двох місяців.

Як зареєструватися, дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися