«Легше без гарячої води влітку, ніж без тепла взимку» – харківські тепломережі

У Харкові проводиться масштабна реконструкція на об’єктах теплопостачання.

У Харкові ремонтна кампанія 2023 року на КП "Харківські теплові мережі" у розпалі. Тільки у трьох районах міста Холодногірському , Новобаварському та Шевченківському заплановано модернізувати 8 центральних теплових пунктів і ще цілу низку об’єктів теплопостачання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП "Харківські теплові мережі".

"Війна – не привід відмовитися від модернізації, вона вимагає усунути всі слабкі місця. Особливої уваги потребують магістральні та внутрішньо квартальні мережі, які витримали вісім перезапусків опалення  і, під час весняних гідравлічних випробувань, дали близько 40 дефектів", – зазначають у КП.

За словами директора технічного КП "Харківські теплові мережі" Євгена Кауркіна, по цих трьох районах  ремонтні  кампанії завжди проходили  у тримісячний термін, а під час війни за той же час потрібно виконати вдвічі більше роботи.

Тільки внутрішньо квартальних мереж мають капітально замінити більше 30-ти кілометрів. Заплановані перекладки магістралей великого діаметру почали навіть раніше запланованих дат. Також на часі модернізація теплових камер. 

Крім того, власний  графік ремонтів "Харківські теплові мережі" узгодили з ТЕЦ-5, якій теж дісталося від окупантів минулої зими.

"Нажаль, без відключення гарячої води для споживачів такий великий ремонт просто неможливий. Але, як кажуть фахівці, легше без гарячої води влітку, ніж без тепла взимку. Тож протягом короткого між опалювального сезону харківським теплоенергетикам потрібно зробити все можливе, щоб захистити місто від військово-зимових  форс-мажорів", – підкреслюють на комунальному підприємстві.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Куди влучила ракета під час нічного обстрілу на Харківщині

Ворог використовує ствольну та реактивну артилерію, міномети, авіацію, ракетну зброю тощо. Порушуючи норми міжнародного права, російська армія цілеспрямовано б'є по цивільних об'єктах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

За минулу добу ворог обстріляв щонайменше 20 населених пунктів Харківського, Куп'янського та Чугуївського районів області.

У районах Масютівки, Кислівки та Першотравневого окупанти використовували бойову авіацію.

Минулої ночі ворог завдав ракетного удару, попередньо із ЗРК С-300, по с. Циркуни Харківського району. Ракета влучила в землю. Попередньо, обійшлося без жертв та масштабних руйнувань. Пошкоджено приватний автомобіль.

Внаслідок двох обстрілів с. Новоосинове Куп'янського району сталися лісові пожежі.

На щастя, за добу обійшлося без постраждалих.

"На лінії зіткнення ворог не припиняє спроб покращити своє тактичне положення. Минулої доби окупанти здійснили чергову невдалу спробу наступу в районі Масютівки. Знову отримали рішучу відсіч наших захисників", – написав очільник області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися