У Харкові поновили програму доступного житла: що це дасть харків’янам

У Харкові поновили дію Міської цільової програми будівництва (придбання) доступного житла на 2021-2030 роки.

З початку повномасштабної війни через значні пошкодження міської інфраструктури, житлового фонду та з інших об'єктивних причин укладання та фінансування нових договорів за програмою доступного житла було зупинене. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Департаменту економіки та комунального майна Харківської міськради.

На сьогодні у Харкові пошкоджено понад 4 тис. житлових будинків. Незважаючи на це, до міста повернулася значна кількість мешканців. Крім того, Харків прийняв багато внутрішньо переміщених осіб. У зв'язку з цим Харківський міський голова Ігор Терехов ухвалив рішення відновити дію Міської цільової програми будівництва (придбання) доступного житла на 2021-2030 роки. У травні перші три молоді сім'ї вже отримали кредити на власне житло на загальну суму 4,7 млн грн.

Виконавцем програми є Державна спеціалізована фінансова установа "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву". Як повідомив голова правління установи Сергій Комнатний, харківське управління фонду впродовж багатьох років мало лідируючі позиції в реалізації місцевих програм.

"Харківська міська рада завжди була для нас стратегічним партнером, і ми дуже раді, що відновлюємо кредитування та починаємо забезпечувати харків'ян житлом. Це перші кредити за міською програмою під час дії воєнного стану. Сьогодні це єдина іпотечна програма, яка працює у Харкові", - зазначив він.

У департаменті повідомили, що з метою задоволення потреб якомога більшої кількості громадян у планах на наступні місяці - відновити роботу й за іншими напрямками програми доступного житла.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Куди влучила ракета під час нічного обстрілу на Харківщині

Ворог використовує ствольну та реактивну артилерію, міномети, авіацію, ракетну зброю тощо. Порушуючи норми міжнародного права, російська армія цілеспрямовано б'є по цивільних об'єктах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

За минулу добу ворог обстріляв щонайменше 20 населених пунктів Харківського, Куп'янського та Чугуївського районів області.

У районах Масютівки, Кислівки та Першотравневого окупанти використовували бойову авіацію.

Минулої ночі ворог завдав ракетного удару, попередньо із ЗРК С-300, по с. Циркуни Харківського району. Ракета влучила в землю. Попередньо, обійшлося без жертв та масштабних руйнувань. Пошкоджено приватний автомобіль.

Внаслідок двох обстрілів с. Новоосинове Куп'янського району сталися лісові пожежі.

На щастя, за добу обійшлося без постраждалих.

"На лінії зіткнення ворог не припиняє спроб покращити своє тактичне положення. Минулої доби окупанти здійснили чергову невдалу спробу наступу в районі Масютівки. Знову отримали рішучу відсіч наших захисників", – написав очільник області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися