Мальта передала для Харкова важливе обладнання

Харківські рятувальники отримали зарядні станції в якості гуманітарної допомоги від Мальтійської служби допомоги.

Сьогодні, 18 травня, Харківські рятувальники отримали 20 зарядних станцій "Bluetti" та індивідуальні набори як гуманітарну допомогу від Мальтійської служби допомоги у Львові. Завдяки альтернативному джерелу електроенергії рятувальники зможуть безперебійно працювати, навіть, у періоди відключень світла.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС України в Харківській області.

Мальтійська служба допомоги – це міжнародна благодійна організація, яка працює у 120 країнах. В Україні вона діє вже 32 роки. Ця організація була серед перших, хто надав всебічну допомогу нашій країні після початку російської агресії.

Безпосередньо на Харківщині Мальтійська служба надає гуманітарну допомогу у забезпеченні громад генераторами, допомагає відновити будинки після ворожих обстрілів, забезпечує родини у прифронтових районах наборами з речами першої потреби й так далі. 

Керівництво Головного управління ДСНС України у Харківській області  висловило слова вдячності колективу міжнародної благодійної організації “Мальтійська служба допомоги у Львові” за велику підтримку і розуміння.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Куди влучила ракета під час нічного обстрілу на Харківщині

Ворог використовує ствольну та реактивну артилерію, міномети, авіацію, ракетну зброю тощо. Порушуючи норми міжнародного права, російська армія цілеспрямовано б'є по цивільних об'єктах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

За минулу добу ворог обстріляв щонайменше 20 населених пунктів Харківського, Куп'янського та Чугуївського районів області.

У районах Масютівки, Кислівки та Першотравневого окупанти використовували бойову авіацію.

Минулої ночі ворог завдав ракетного удару, попередньо із ЗРК С-300, по с. Циркуни Харківського району. Ракета влучила в землю. Попередньо, обійшлося без жертв та масштабних руйнувань. Пошкоджено приватний автомобіль.

Внаслідок двох обстрілів с. Новоосинове Куп'янського району сталися лісові пожежі.

На щастя, за добу обійшлося без постраждалих.

"На лінії зіткнення ворог не припиняє спроб покращити своє тактичне положення. Минулої доби окупанти здійснили чергову невдалу спробу наступу в районі Масютівки. Знову отримали рішучу відсіч наших захисників", – написав очільник області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися