Що зараз робиться в одній з найгарячіших точок в Харківській області

Очільник області відвідав Куп’янськ та визначив основні першочергові цілі.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов 18 травня з робочою поїздкою відвідав Куп’янськ. Як зазначив Олег Синєгубов, на сьогодні в Куп’янську мешкає 5 тисяч людей, а в усій громаді нараховується приблизно 11 тисяч жителів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

"Підтримуємо життєдіяльність Куп’янська навіть в таких важких умовах, адже фактично 8 км позаду нас знаходиться лінія фронту. Ворог постійно атакує позиції наших військових з усіх видів озброєння: танки, артилерія, міномети, авіація", – зазначив начальник Харківської ОВА.

Він наголосив, що також працюють над відновленням виплат зарплати місцевим освітянам. Частково вже через Міністерство освіти і науки України це питання розв’язано, тож ситуація контролюється.

Окрім того, Олег Синєгубов наголосив, що вже здійснюється підготовка до нового опалювального сезону.

Також начальник Харківської ОВА провів нараду з військовим командуванням та представниками місцевої влади. Під час зустрічі вони обговорили найгостріші проблемні питання щодо відновлення міста Куп'янська та Куп'янської громади, а також військову та оборонну ситуацію вздовж лінії фронту.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 19 травня: є загиблі та руйнування

За минулу добу окупанти обстріляли щонайменше 17 населених пунктів у Харківському, Куп'янському та Чугуївському районах області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Внаслідок ракетного удару по с. Циркуни загинув 52-річний цивільний чоловік, ще 2 чоловіків 41 та 57 років отримали поранення. У селі зруйновано 2 приватні житлові будинки, ще 13 будинків пошкоджено.

У с. Тешенківка Куп'янського району внаслідок обстрілу з РСЗВ пошкоджено будівлі, майно та техніку фермерського господарства.

У Вовчанську Чугуївського району пошкоджено житлові будинки, паркан та об'єкт цивільної інфраструктури.

У селах Стариця та Перківка Чугуївського району через ворожі обстріли сталися лісові пожежі.

За даними Генштабу, на Слобожанському напрямку противник протягом минулої доби здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Стариця, Синельникове, Огірцеве, Гатище, Нестерне, Бударки на Харківщині.

На Куп’янському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали Кам’янка, Колодязне, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка, Лиман Перший, Табаївка, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

За минулу добу піротехнічні підрозділи ДСНС обстежили більше 8 га території та знешкодили 183 вибухонебезпечні предмети.

На лінії зіткнення захисники Харківщини надійно тримають свої позиції та завдають ворогу відчутних втрат. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися