Що у Харківській області відновлюють першочергово

У Харківській області ведеться відновлення електроенергії у посиленому режимі.

За дорученням начальника ХОВА Олега Синєгубова у деокупованих громадах області ведуться роботи з відновлення електрифікації у посиленому режимі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

22 травня світло повернули жителям села Мосьпанове Малинівської громади Чугуївського району. Через знищення ворогом майже 80% електромереж жителі цього села не мали електрики більше року.

"Щоб повернути людям електроенергію, фахівцям "Харківобленерго" довелося відновити 10 електропідстанцій та понад 12 кілометрів високовольтних ліній. Були повністю замінені опори та дроти. Дякую піротехнікам, електрикам та усім, хто працює над відновленням інфраструктури наших населених пунктів. Працюємо далі", – сказав Олег Синєгубов.

Наразі електрику отримала більша частина села – 420 споживачів із 540. Вже найближчим часом населений пункт буде заживлено повністю. Наразі в цьому селі проживає понад 300 людей.

Також, сьогодні енергетики заживили ще три села Золочівської громади. Фахівці "Харківобленерго" повернули світло до сіл Костянтинівка, Андріївка та Сніги Золочівської громади Богодухівського району.

Ці населені пункти були знеструмлені з весни минулого року, а відновлювальні роботи в них розпочалися у березні 2023-го.

"Щоб відновити живлення, піротехніки ДСНС розмінували три мінні поля та очистили території сіл від протипіхотних мін "Пелюстка". У свою чергу фахівці-електрики відновили майже всі прольоти ліній електропередачі у Костянтинівці та ліквідували інші пошкодження. Щиро дякую нашим саперам та електрикам за їхню роботу. Процес відновлення не зупиняється ані на день", – зазначив начальник Харківської ОВА.

Нині енергетики відновлюють електропостачання у селі Уди, а також працюють за заявками із підключення окремих домоволодінь у селах Дуванка, Калинове та Одноробівка, куди повертаються люди.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 23 травня: ворог продовжує наступ

Протягом минулої доби, противник завдав 20 ракетних ударів. По містах Дніпропетровської, Запоріжської та Харківської областей застосував крилаті ракети повітряного базування, балістичні ракети “Іскандер-М” та зенітні керовані ракети з С-300. Крім того, завдав 48 авіаційних ударів, застосувавши іранські ударні БпЛА “Shahed”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Також, здійснив близько 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Є поранені серед мирного населення, пошкоджено житлові багатоквартирні будинки, приватні будинки, дитячий садочок та інша цивільна інфраструктура.

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках - відбулось понад 30 бойових зіткнень. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися