"Не забудьте привітати маму": Світлична нагадала українцям про День матері

Сьогодні у всьому світі святкується День матері

Народний депутат України Юлія Світлична, на своїй офіційній сторінці в Facebook, закликала жителів країни привітати своїх матерів з Міжнародним Днем матері, який у всьому світі святкується заради вшанування найріднішої людини – мами.

"У кожного з нас є людина, для якої ваше "Привіт, у мене все добре" — це найбільша радість і головне у житті. З Днем матері! Не забудьте привітати маму", – написала Світлична.

Нагадаємо, День матері в Україні вже більше 20 років відзначають у другу неділю травня, згідно з указом президента "Про День матері" від 10 травня 1999 року.

Свято сягає корінням у початок 20 століття в США. Так, в 1907 році мешканка Філадельфії Анна Джарвіс запропонувала вшановувати матерів у пам'ять про свою матір. Жінка звернулася до державних установ, законодавчих органів, а також до відомих особистостей з пропозицією присвятити матерям один день в році. Першим на пропозицію Анни Джарвіс відгукнувся штат Вірджинія, який визнав День матері офіційним святом в 1910 році. Через 4 року тодішній американський президент Вудро Вільсон оголосив другу неділю травня офіційним святом Дня матері в США.

Деякі європейські країни приєдналися до святкування Дня матері в травні після закінчення Першої світової війни.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися