Як у Харківській області людям допомагають швидше повернутися додому

На Харківщині сапери ДСНС допомагають мешканцям деокупованих територій швидше і безпечно повернутися додому

Близько 40 відсотків Харківського району перебували під окупацією. Вже біля року як сили оборони України відбили ворога з цих місць. І люди потроху почали повертатися до своїх домівок. Проте через високу змінюваність цих територій часто їхнє повернення є ризикованим, чи взагалі неможливим.

Щоб пришвидшити цей процес і гарантувати безпеку, сапери ДСНС щодня працюють над розмінуванням деокупованих територій, виконують заявки від громадян про виявлення вибухонебезпечних предметів, ворожих боєприпасів чи предметів, схожих на них. Щодня до рятувальників надходить кілька десятків таких заявок і всі вони потребують якнайшвидшого реагування.

16 червня піротехніки Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України відпрацювали кілька заявок від мешканців Циркунівської, Липецької та Дергачівської громад. Вони проводили обстеження приватних помешкань, присадибних ділянок, дачних будинків тощо. Через щільну і густу рослинність доводилось дуже обережно обстежувати кожен метр. Сапери виявили як безпечні залишки спрацьованих боєприпасів, так і боєприпаси, що не розірвались. Навіть у випадку, коли вони в результаті обстеження нічого не виявляють, їхня робота вкрай важлива. Люди повинні бути впевнені у своїй безпеці.

Обстежена територія позначається спеціальними позначками, а власникам маєтків показуються межі цієї території і проводиться роз’яснювальна робота щодо правил поводження з разі виявлення підозрілих, схожих на вибухонебезпечні, предметів.

З початку широкомасштабного військового вторгнення рф на Харківщині піротехнічними підрозділами ДСНС знешкоджено понад 70 тисяч вибухонебезпечних предметів, обстежено територію площею понад 3 тисячі гектарів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові перевіряють прибудинкові території: що виявили

У місті перевіряють санітарний стан прибудинкових територій багатоповерхівок.

Комісія КП "Харківблагоустрій" разом з представниками Департаменту ЖКГ та КП "Жилкомсервіс" продовжує перевіряти санітарний стан прибудинкових територій.

Цього тижня перевіряли Салтівський район – дільниці №4 (вул. Владислава Зубенка, вул. Гвардійців-Широнінців, вул. Валентинівська), №5 (пр. Ювілейний, пр. Тракторобудівників), №6 (Салтівське шосе, вул. Плоходька, пр. Ювілейний), №8 (вул. Героїв Праці).

Підсумки обстеження – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися