Як тепер працюватимуть обмінники валют у Харкові

Нацбанк зобов’язав банки й обмінники приймати старі банкноти.

Національний банк України ввів заборону для банків та небанківських обмінників не приймати у клієнтів старі або зношені банкноти іноземної валюти. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби регулятора.

Відтепер з усіма без винятку банкнотами іноземної валюти, справжність яких підтверджує спеціальне лічильне обладнання, крім тих, що є значно зношеними чи пошкодженими, мають здійснюватися валютно-обмінні операції.

Також банки та небанківські установи під час здійснення валютно-обмінних операцій не можуть встановлювати обмеження щодо номіналу та року емісії банкнот іноземної валюти.

При цьому з банкнотами, що мають ознаки значного зносу (наприклад, розірвані навпіл, зафарбовані, обпалені тощо), мають здійснюватися операції інкасо. Банки та небанківські установи, які проводять такі операції, повинні обов’язково розмістити в касі у доступному для клієнтів місці чіткий перелік ознак значного зносу банкнот й тарифи інкасо.

В НБУ наголошують, що у разі порушення зазначених вище норм банком або небанківською фінансовою установою їхні дії розцінюватимуться як потенційна ознака шахрайської діяльності.

У разі порушення банком або небанківською фінансовою установою прав клієнта йому варто звернутися зі скаргою до керівництва такого банку чи небанківської фінансової установи. Якщо належної реакції з боку керівництва таких установ немає, споживач може подати скаргу до Національного банку.

Докладну інформацію щодо оформлення звернення до НБУ можна знайти за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Незламний Харків: що робилося на пляжах області вихідними

Не дивлячись на постійні обстріли, мешканці Харківської області знаходять сили на відпочинок.

У Харківській області цими вихідними було досить людно на пляжах. Один з місцевих телеграм-каналів опублікував знімки з Безлюдівського пляжу, де було дозволено літній відпочинок біля води. На фото видно велику кількість автівок людей, що приїхали відпочити від важких буднів. Нагадаємо, що раніше у Харківській області офіційно відкрили 12 пляжів. Де працюють пляжі в області, можна подивитися за посиланням.

Мер Харкова розповів про те, коли повернуться харків’яни та про ситуацію з роботою у місті

У місті Харкові створюють комфортні умови для життя дітей, громадян працездатного та похилого віку. Про це 20 червня в ефірі національного телемарафону повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

Що у місті роблять для повернення людей та яка зараз ситуація з працевлаштуванням у Харкові, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися