Харківський університет визнали кращим: подробиці

Результати QS World University Rankings 2024: Каразінський — кращий український університет десятиріччя та найкращий прифронтовий університет.

27 червня 2023 року було оприлюднено результати міжнародного академічного рейтингу QS World University Rankings 2024, складеного британською консалтинговою компанією Quacquarelli Symonds. За результатами рейтингу Каразінський університет посів позицію 691–700 у глобальному масштабі. Крім того, університет зберігає першість серед українських ЗВО за співвідношенням викладачів та студентів, а також за кількістю іноземних викладачів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХНУ імені В.Н. Каразіна.

У національному масштабі вперше за багато років лідером став Київський національний університет імені Тараса Шевченка, який посів сходинку 681–690 та випереджає Каразінський університет на кілька сходинок. Проте за результатами більшості випусків рейтингу останнього десятиріччя саме Каразінський університет залишається найкращим українським ЗВО.

"Нам вдалося зберегти передові позиції в найскладніших умовах. До того ж уже через два тижні від початку повномасштабної війни Каразінський відновив роботу.

Так склалося, що географічно ми поруч із країною-агресором, тож тривалий час університет у прифронтовій зоні. росіяни мріяли про знищення українського народу, проте їм не вдалося знищити нашу освіту, а отже — не вдалося знищити наше майбутнє", – зазначили в університеті.

Загалом до QS World University Rankings 2024 увійшли 11 українських закладів вищої освіти. У глобальному масштабі позиції українських університетів порівняно з минулим роком знизилися у зв’язку зі зміною методології рейтингу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що у Харківській області знайшли неподалік кордону з росією

27 червня сапери Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України проводили розмінувальні роботи у місті Вовчанськ Чугуївського району Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС у Харківській області.

Що було вилучено протягом дня на території приватного житлового сектору, місцевих підприємств та на відкритій території даного населеного пункту – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися