До Харкова привезли кішок та собак – що робитимуть з тваринами

Правоохоронці разом з волонтерами та зоозахисниками доставили до Харкова собак та кішок із затоплених районів Херсона.

19 собак і 17 кішок залишилися без дому та господарів. Тварин привезли до Харкова. Їх нагодували та розмістили у тимчасовому притулку, де за ними буде здійснюватися цілодобовий догляд. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

Протягом двох днів тварин у Херсоні розшукувала та збирала група харківських волонтерів. Інша група волонтерів разом із зведеними групами поліції займалася роздачею 12 тонн гуманітарної допомоги, яка прибула з Харкова.

Перед евакуацією усі врятовані тварини були оглянуті ветеринаром, щеплені заздалегідь привезеними вакцинами та чиповані чіпами, що містять всю необхідну інформацію про них.

Після прибуття до Харкова тварин ще раз оглянув ветеринар. Усі собаки та кішки були нагодовані, напоєні та розміщені у тимчасовому притулку, де за ними буде здійснюватися цілодобовий догляд.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області розглядають рішення про примусову евакуацію – Олег Синєгубов

Начальник Харківської ОВА повідомив, що учора два райони області перебували під російськими обстрілами. У Чугуївському районі ворожих ударів зазнало місто Вовчанськ та інші прикордонні населені пункти. На Куп’янщині було завдано авіаудару в районі села Кислівка, пошкоджено приватний житловий сектор, без постраждалих. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію очільника області.

"У нас після кожного обстрілу військові адміністрації працюють на місці, у випадку необхідності надають будівельні матеріали для оперативного ремонту в цих будівлях, якщо там проживають люди", - зазначив Олег Синєгубов.

Також він зауважив, що наразі розглядається рішення щодо примусової евакуації дітей з 5 населених пунктів Вовчанської громади. З відповідним проханням до ХОВА звернулася місцева військова адміністрація. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися