Харкову допоможуть з оновленням транспорту: подробиці

Харків готується встановити побратимські відносини з Альбукерке.

Харківський міський голова Ігор Терехов та мер американського міста Альбукерке Тімоті Келлер 29 червня в режимі онлайн підписали протокол про наміри встановлення між містами побратимських відносин. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міськради.

У рамках зустрічі Тімоті Келлер зазначив, що Альбукерке готовий допомагати Харкову конкретними справами. Зокрема, планує відправити укомплектовану карету швидкої допомоги. Крім того, місто готове надавати допомогу у відновленні Харкова, а також реалізовувати спільні проєкти у сферах транспортної інфраструктури та соціального забезпечення.

"Наші відносини можуть стати унікальними та бути прикладом для інших міст у Сполучених Штатах", - наголосив Тімоті Келлер.

У свою чергу Ігор Терехов зазначив, що США зараз є основним партнером України у повномасштабній війні, і Харків покладає великі надії на співпрацю з Альбукерке.

"Ми дуже цінуємо ваше бажання допомогти Харкову в питаннях безпеки та відновлення нашої громади. Так, ми маємо спільні цінності, насамперед демократичні принципи. Наші міста орієнтуються на економічний добробут, інновації, розвиток підприємництва. Це напрямки, які ми хочемо поглиблювати, та будемо вдячні за вашу підтримку. Зрештою, це сприятиме налагодженню комунікації між жителями Харкова та Альбукерке", - зазначив Ігор Терехов.

Під час підписання протоколу про наміри в місті Альбукерке також були присутні представники української діаспори. Меморандум про встановлення побратимських відносин сторони підпишуть у липні під час візиту американської делегації до Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що буде з "офісниками" у Харкові – думки експертів

У Харкові та багатьох обласних містах почалася активна боротьба з так званими "кол-центрами" чи "офісниками", як їх називають в народі. Цей вид незаконного заробітку існує вже декілька років. При чому ця діяльність організована, масштабна і навіть шукачі роботи в об'явах стикаються з пропозиціями шахрайства. Ще минулого року у ЗМІ писали, як шахраї звали українців на роботу та пропонували ошукувати лише росіян та заробляти від 50 тисяч.

Проте вже у травні цього року Верховна Рада утворила Тимчасову слідчу комісію для розслідування можливої неправомірної діяльності пов’язаної з незаконними фінансовими операціями та шахрайством кол-центрів та фінансових пірамід. Одразу за цим пішли гучні справи із затриманнями у Дніпрі, Києві, на Волині та Одещині. У цей список потрапив і Харків. І вже в цьому випадку ошукували українців та жителів Європи.

Журналіст видання "Коментарі. Харків" запитала у експертів, чому лише у травні почалася активна боротьба з такими шахраями та чи можливо викорінити "офісників" з їх масштабами, або "кол-центри" працюватимуть, але більш приховано. Відповіді – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися