У Харкові планують витратити чотири мільйони на укриття: де облаштують підвал

Харківський ВНЗ збирається облаштувати укриття для навчання офлайн.

Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця оголосив торги на будівництво укриття очікуваною вартістю чотири мільйона гривень. Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо під час аналізу системи “Прозорро”, інформують "Коментарі. Харків".

Це перший тендер оголошений в цьому році харківським ВНЗ на будівництво захисних споруд.

Мова йде про капітальний ремонт окремих приміщень підвалу під найпростіше укриття головного навчального корпусу ХНЕУ ім. С. Кузнеця розташованого по проспекту Науки, 9-А.

Планується виконати демонтажні роботи, перепланування, зробити новий водопровід, електрику, каналізацію, опалення, облаштувати нову вентиляційну систему. Крім того, виконають ремонтні роботи і у їдальні, зокрема, оновлять мийку для посуду.

У 2023 році економічний університет імені Семена Кузнеця вже уклав договорів на ремонт гуртожитків і корпусів на суму сім мільйонів гривень.

Нагадаємо, що на Харківщині дозволили відновити традиційне офлайн навчання у закладах освіти.

Рішення ухвалили на засіданні Ради оборони області, яке пройшло 7 липня.

Обов’язкова умова для старту офлайн-навчання – наявність у закладі освіти спеціалізованого укриття, що відповідає вимогам законодавства, готовність системи оповіщення та ін.

Рішення Ради оборони стосується дошкільної, шкільної, фахової, передвищої, вищої освіти.

"Наголошую, наявність спеціальних укриттів, що відповідають вимогам ДБН, готовність системи оповіщення, визначення шляхів евакуації, створення запасів води та медикаментів, проведення уроків безпеки щодо дій у разі повітряної тривоги є обов’язковою вимогою", – зазначив Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Росіяни знову розганяють фейк про Харків: "ховайте, де хочете"

Як російські пропагандисти маніпулюють інформацією про закриття кладовища у Харкові

Після прийнятого рішення про закриття міського кладовища на вул. Франка, 43 у Харкові російські пропагандисти почали поширювати маніпуляції в медіа та соціальних мережах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центра.

Нагадаємо, що пресслужба міськради повідомила, що виконавчий комітет Харківської міської ради 6 липня ухвалив рішення про закриття міського кладовища на вул. Франка, 43. Згідно з рішенням, на цвинтарі повністю припиняється поховання померлих або праху після кремації.

Чому закрили цвинтар у Харкові та що про це написали російські ЗМІ – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися