«Вирішальне слово за батьками» – Олег Синєгубов про навчання у школах Харківщини

Очільник області пояснив важливі аспекти рішення Ради оборони Харківської області щодо організації офлайн-навчання.

У Харківській області провели засідання Ради оборони Харківської області, де було прийнято рішення щодо організації офлайн-навчання. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов на брифінгу дав роз’яснення цього рішення, інформують "Коментарі. Харків".

"Це рішення стосується дошкільної, шкільної, фахової передвищої та вищої форм навчання та дозволяє керівництву будь-якого навчального закладу спільно з органами місцевого самоврядування ухвалювати рішення про перехід до традиційної форми занять. Можливе як повне навчання офлайн, так і часткове", – зазначив Олег Синєгубов.

Очільник області наголосив, що для ухвалення рішення про очне навчання мають бути обов'язкові передумови. Це, передусім, відповідна воєнна ситуація та наявність укриттів, що відповідають усім вимогам.

"Наголошую, укриття – це не просто пофарбований підвал, в ньому має бути можливість проведення занять, запаси води і їжі, система оповіщення, вихід для евакуації тощо.

Крім того, вирішальне слово залишається за батьками. У них є вибір онлайн чи офлайн вчитиметься їхня дитина. Безпека дітей для нас завжди на першому місці. Саме від цього треба відштовхуватися при ухваленні усіх рішень щодо освіти", – підкреслив голова ХОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На водоймі у Харкові знайшли дивні плями – що кажуть фахівці

7 липня до Державної екологічної інспекції у Харківській області надійшло звернення мешканця м. Харкова,  щодо наявності рожевих плям на поверхні озера, що знаходиться на території Манжосового яру, розташованого у Північній Салтівці. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію інспекції.

З метою перевірки фактів, викладених у даному зверненні, у цей же день державні інспектори з охорони довкілля здійснили виїзд на місце події, що викликала занепокоєння мешканців, для  обстеження території водойми та стану поверхневої води, вказаної у зверненні. Що знайшли фахівці під час обстеження – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися