У Харківській області голосують за нову назву міста

У місті на Харківщині стартувало голосування за нову назву населеного пункту.

Відсьогодні відкрито голосування за нову назву міста Первомайський. Про це повідомив міський голова Микола Бакшеєв, інформують "Коментарі. Харків".

У зв’язку із збройною агресією російської федерації проти України та з метою викорінення з простору України проросійської /комуністичної та іншої символіки, невідповідності назви вимогам Законів України Первомайською міською радою розпочата процедура розгляду питання щодо перейменування міста Первомайський.

Для того, щоб обрати нову назву, необхідно перейти за посиланням, зареєструватися через електронний підпис та обрати один з 10 варіантів, або прийти із паспортом в ЦНАП та проголосувати, обравши одну із запропонованих назв у бюлетені.

Голосування буде тривати впродовж 10 днів, з 13 липня по 23 липня 2023 року включно. Проголосувати можуть лише жителі, з реєстрацією в Первомайській громаді.

Перелік запропонованих назв:

Холодноя́р

Доброда́р

Я́нголів

Злато́піль

Новоми́рів

Хлібода́р

Звитя́жин

Сива́ш

Бере́цьк

Коза́цьк

За посиланням можна переглянути, що саме уособлює кожне запропоноване найменування.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У ТРЦ "Нікольський" відбудеться "Битва Харкова": як зареєструватися

У Харкові стартувала реєстрація на участь у змаганні з брейкінгу "Битва Харкова – 2023", яке пройде 15 липня у ТРЦ "Нікольський". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Найсильніших визначать у таких категоріях: "Starter", "Beginner", "Amateur" і "Pro". Взяти участь у змаганнях можуть всі охочі: у дитячій і підлітковій категоріях - з усіх міст та областей України, у категорії "Pro" - лише з Харкова.

Як зареєструватися та коли відбудеться подія – читайте за посиланням. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися