Харків’ян запрошують обговорити перейменування топонімів

Харківський літмузей пропонує обговорити літературні топоніми

Вуличний виставковий проєкт "Власні назви" Харківського літературного музею, присвячений топоніміці, проходитиме з 29 липня по 25 жовтня у Театральному сквері (вул. Сумська, 10). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Як повідомили організатори, проєкт складається з двох частин. Одна з них орієнтована на висвітлення діяльності російських письменників, імена яких відображені в топонімічному просторі міста. Харків'яни дізнаються більше про те, хто вони, який стосунок мають до Харкова і як ставилися до України.

Друга частина проєкту буде присвячена українським авторам, імена яких не фігурують у місцевих топонімах, але заслуговують на це. Після ознайомлення з експозицією відвідувачі виставки зможуть запропонувати свій варіант перейменування того чи іншого "літературного" топоніму.

"Простір визначає культурну свідомість. Мета виставкового проєкту "Власні назви" - вибудувати територію діалогу з містянами, поділитися з ними значущою інформацією та послухати їхні думки про те, як має "звучати" місто навколо нас, які імена та культурні контексти мають оточувати нас щодня", - зазначили в літмузеї.

Відкриття виставки відбудеться 27 липня. Початок - о 14:00.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові тимчасово не надають важливі послуги: подробиці

Слобідський відділ ГУ ДМС у Харківській області тимчасово не працює з технічних причин. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Державної міграційної служби у Харківській області.

Громадяни, записані через сервіс "Електронна черга", будуть прийняті одразу по відновленню роботи відділу.

Телефон для довідок: +38(063)822-11-96.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися