Що демонтують та з ким попрощаються у Харкові – подробиці

У Харкові продовжують демонтувати радянську символіку

Елемент обеліска "Орлятко", що розташований у парку "Юність" у Холодногірському районі, демонтують.

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні, 26 липня, виконавчим комітетом Харківської міської ради на підставі Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", інформують "Коментарі. Харків".

Також було ухвалене рішення про демонтаж пам’ятного знаку Артему, що розташований на прибудинковій території житлового будинку №3 на вул. Морозова в Слобідському районі.

демонтаж пам'ятників у Харкові

Тим часом начальниця Північно-східного відділу Українського інституту національної пам’яті, координаторка Харківської топонімічної групи Марія Тахтаулова назвала найпопулярніший топонім у Харкові та області в інтерв’ю виданню "Урядовий кур’єр".

"Нам доведеться попрощатися і з пушкіним, і з іншими діячами російської культури, принаймні в публічному просторі. Якщо до ухвалення закону ми ще могли дискутувати на цю тему, то тепер це вже безальтернативна історія. І це стосується не лише пушкіна, а й багатьох інших маркерів імперської або радянської історії. До слова, в Харківській області найпопулярніший топонім пов’язаний з ім’ям Юрія Гагаріна. З ним теж попрощаємося. Проспект Гагаріна в Харкові і вулиці, названі його ім’ям, в багатьох населених пунктах потрібно перейменувати. Цього вимагає закон. І винен в цьому не сам Гагарін, а те, як радянська, а потім і російська влада використовувала і використовує його ім’я у своїй пропаганді", – зазначила Марія Тахтаулова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові тимчасово не надають важливі послуги: подробиці

Слобідський відділ ГУ ДМС у Харківській області тимчасово не працює з технічних причин. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Державної міграційної служби у Харківській області.

Громадяни, записані через сервіс "Електронна черга", будуть прийняті одразу по відновленню роботи відділу.

Телефон для довідок: +38(063)822-11-96.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися