Що з водоймами у Харкові та області – результати лабораторних досліджень

У всіх водоймах на Харківщині знайшли кишкові палички.

За результатами останніх моніторингових лабораторних досліджень встановлено, що в межах зони купання на річці Берестова в смт Зачепилівка проби води за вмістом лактозопозитивних кишкових паличок не відповідали гігієнічному нормативу (не більше 5 000 на літр). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ДУ "Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України".

Крім того, при повторних лабораторних дослідженнях встановлено, що вода в межах акваторії пляжів "Удянський", Олексіївського лугопарку, Журавлівського гідропарку, Безлюдівського та Петренківського водоймищ, Основ’янського озера у м. Харків та на річці Берестова в м. Красноград не відповідає гігієнічним нормативам за вмістом лактозопозитивних кишкових паличок.

"Наголошуємо на потенційній епідемічній небезпеці води в цих місцях масового відпочинку та не рекомендуємо купання в таких водоймах.

Перелік пляжів, які є небезпечними для купання, відображені на карті, що оновлюється при отриманні нових результатів лабораторних досліджень.

Нагадуємо, що відвідування рекреаційних зон біля водоймищ на території міста та області є небажаним через безпекову ситуацію", – зазначили у лабораторному центрі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків’ян застерігають: шахраї придумали нову схему

Центр протидії дезінформації застерігає українців про нові шахрайські схеми.

У Facebook зловмисники масово тегають публічні сторінки або надсилають користувачам спам-повідомлення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Центру протидії дезінформації.

Мета такої розсилки — змусити користувачів перейти за посиланням, щоб у подальшому заволодіти доступом до сторінок власників у соцмережі.

Що пишуть шахраї у повідомленнях та що з ними робити – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися