Яку погоду очікувати харків'янам у п'ятницю

Синоптики прогнозують дуже високу пожежну небезпеку

Завтра, 22 травня, у Харкові та області очікується мінлива хмарність, вночі без істотних опадів, вдень короткочасний дощ, гроза, місцями шквал, град. Про це інформінует Харківський Гідрометцентр.

Вітер буде північно - західний, 5 - 10 м / с, під час шквалу 15 - 20 м / с. Температура вночі 1 - 6 ° тепла, на поверхні грунту заморозки 0 - 3 °; вдень 13 - 18 °. По місту: температура повітря вночі 2 - 4 ° тепла, вдень 14 - 16 °.

За даними порталу "Синоптик", у п'ятницю, 22 травня, ввечері в Харкові погода проясниться, але до цього моменту небо буде вкрите хмарами. До полудня опадів не очікується. У другій половині дня можливий дощ, який до вечора повинен закінчитися.

picture

Народний прогноз погоди

22 травня вшановується пам'ять святителя Миколи. Найбільше в народі це свято відоме під назвою Микола Весняний. Обидва Миколи - і Зимовий (19 грудня), і Весняний - погоду встановлюють. "Микола Весняний - з теплом, Микола Зимовий - з морозом". Цим днем знаменується кінець весни і початок передліття (з 22 травня по 10 червня). На Миколая можуть бути грози, дощі: "Дощ у травні хліба піднімає".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові на проспекті Науки висаджують квіткове панно.



Джерело: http://kharkiv.meteo.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися