Сьогодні на Харківщині пройде особливий захід: запрошують усіх бажаючих

Сьогодні можна стати донором крові для військових та цивільних українців.

У четвер, 24 серпня 2023 року з 8:00 до 11:00 буде проводитись забір донорської крові в пункті забору КНП Первомайська ЦРЛ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Первомайського міського голови Миколи Бакшеєва.

Донорами можуть стати особи від 18 до 60 років.

Перерва між кровоздачами повинна бути не менше ніж 60 діб.

Ваша вага повинна бути не менше 50 кг

Жінки не можуть бути донорами в критичні дні та в період 5 днів до і після критичних днів

Якщо ви приймаєте лікарські засоби та бажаєте стати донором, необхідно припинити прийом медикаментів за 3 доби до донорства (можливість припинення прийому медикаментів необхідно узгодити з вашим лікуючим лікарем)

Якщо ви після нічної зміни – утримайтесь та прийдіть наступним разом після відпочинку

Напередодні донорства виключіть з раціону смажену, копчену, жирну їжу, всі молочні продукти( включаючи сир, вершкове масло), яйця

В день донорства поснідайте солодким чаєм з галетним печивом, сушкою, вівсяною або гречаною кашею на воді без додавання вершкового масла.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

"Там дуже небезпечно" – у Харківській області йдуть активні бої

Українські захисники надійно тримають позиції та не дають окупантам просуватися на Куп’янському напрямку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

"Перебувати там наразі дуже небезпечно. Тому що ворог б’є і по центральній частині міста, і по житловим будинкам з усіх видів озброєння – артилерії, авіації, мінометів, танків. Чи не щодня маємо трагічні випадки поранень цивільного населення, як у Куп’янську так і в районі", - додав Олег Синєгубов. Начальник ХОВА повідомив, що окупанти намагаються завдавати ударів по логістичним об’єктам району, аби ускладнити пересування цивільному населенню.

Як діє противник у Харківській області – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися