У Харкові стало більше почесних громадян міста: відбулася церемонія нагородження

Захисники України стали почесними громадянами міста-героя.

Міський голова Ігор Терехов 23 серпня вручив відзнаки "Почесний громадянин міста Харкова" вісьмом захисникам України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

У заході також взяли участь представники обласної влади, почесні консули іноземних держав, правоохоронці, духовенство та почесні харків'яни.

"Сьогодні, в День міста, ми хочемо віддати шану новим почесним громадянам Харкова, якими цього року стали наші захисники. Саме завдяки військовим нам вдалося відстояти наш дім, нашу землю. Я щиро дякую кожному, хто доклав до цього всіх своїх сил і продовжує працювати на перемогу. Харків - це наша спільна гордість. І нехай зараз місто понівечене, в рубцях, але я впевнений, що настане час, і ми відновимо його і зробимо ще кращим", - зазначив Ігор Терехов.

Нагадаємо, що звання "Почесний громадянин міста Харкова" цього року було присвоєне:

- генерал-полковнику, командувачу Сухопутних військ ЗСУ, Герою  України Олександру Сирському;

- командувачу Національної гвардії України з 25 лютого 2022 року по 8 липня 2023 року Юрію Лебедю;

- командувачу Сил ТрО ЗСУ Ігорю Танцюрі;

- начальнику Національної академії Національної гвардії України, генерал-лейтенанту Сергію Соколовському;

- начальнику Харківського національного університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба, бригадному генералу Андрію Бережному;

- командиру військової частини А7402 Олегу Черкашину;

- начальнику групи внутрішнього контролю командування Сил ТрО ЗСУ, лейтенанту Рустаму Кривошеї;

- військовому лікарю і волонтеру Сергію Філіппову.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

"Там дуже небезпечно" – у Харківській області йдуть активні бої

Українські захисники надійно тримають позиції та не дають окупантам просуватися на Куп’янському напрямку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

"Перебувати там наразі дуже небезпечно. Тому що ворог б’є і по центральній частині міста, і по житловим будинкам з усіх видів озброєння – артилерії, авіації, мінометів, танків. Чи не щодня маємо трагічні випадки поранень цивільного населення, як у Куп’янську, так і в районі", - додав Олег Синєгубов. Начальник ХОВА повідомив, що окупанти намагаються завдавати ударів по логістичним об’єктам району, аби ускладнити пересування цивільному населенню.

Як діє противник у Харківській області – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися