Що у Харкові відбувалося на рівні сімнадцятого поверху (ВІДЕО)

Постійні практичні тренування — запорука успішної роботи рятувальників

Навчання — ключовий елемент у підготовці рятувальників, які не шкодують свого життя і здоров’я заради безпеки та захисту громадян. Їхню важливість важко переоцінити, оскільки дозволяють ефективно та швидко реагувати на надзвичайні ситуації та небезпеки рятувати людей. Особливо важливо вдосконалювати методи та техніки рятування на висотах. Це збільшує шанси виживання та безпеку мешканців багатоповерхівок та висоток.

Отже 23 серпня у Шевченківському районі Харкова пройшли саме такі навчання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС в Харківській області.

Бойовий підрозділ 32-ї Державної пожежно-рятувальної частини відпрацьовував тактику пожежогасіння та рятування людей за допомогою 53-метрової пожежної автодрабини, яка має маркування АД-53 (3344E5) UT 53 M1. Цей спецавтомобіль здатний розгорнутися за 2,5 хвилини, евакуювати з висоти 17-го поверху за допомогою ліфту відразу 2-х людей, подати в осередок пожежі лафетний ствол від власного водяного насосу потужністю 50 літрів за секунду, має запас води у 1500 л.

Рятувальники виїхали до 26-ти поверхової висотки, що у житловому комплексі “Адмірал”. Провели бойове розгортання караулу у складі пожежної автодрабини та пожежної автоцистерни. Перевірили працездатність всіх систем своєї техніки та взаємодію між нею. Подали воду з лафетного ствола на рівні 17-го поверху.

Загалом дані навчання допомогли рятувальникам підготуватися до нових викликів, адаптуватися до змін у технологіях та вимогах сучасного суспільства, попрацювати над собою.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

"Там дуже небезпечно" – у Харківській області йдуть активні бої

Українські захисники надійно тримають позиції та не дають окупантам просуватися на Куп’янському напрямку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

"Перебувати там наразі дуже небезпечно. Тому що ворог б’є і по центральній частині міста, і по житловим будинкам з усіх видів озброєння – артилерії, авіації, мінометів, танків. Чи не щодня маємо трагічні випадки поранень цивільного населення, як у Куп’янську, так і в районі", - додав Олег Синєгубов. Начальник ХОВА повідомив, що окупанти намагаються завдавати ударів по логістичним об’єктам району, аби ускладнити пересування цивільному населенню.

Як діє противник у Харківській області – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися