На пляжах Харкова проводять рейди: що на контролі

Рятувальники відвідали пляж в одному з районів Харкова.

В області продовжує утримуватися спека. Тисячі громадян, які втомилися від звуків сирен та страху війни, вирушать до водойм, щоб охолодитися, розвіятися й привести думки в порядок. Однак, щоб запобігти  надзвичайним подіям на водних об’єктах, фахівці ДСНС активізують інформаційно-профілактичну роботу.

Так, 25 серпня, ДСНСники відвідали пляж у Немишлянському районі Харкова. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Рятувальники поспілкувалися з відпочивальниками та наголосили їм на необхідності дотримання правил безпеки під час перебування на водоймах. Вони пояснили, що у місцях, визначених для купання, не можна запливати за буйки та попереджувальні знаки, стрибати у воду з човнів, катерів, споруджень, не призначених для цього; підпливати близько до плавзасобів, які йдуть неподалік від місць купання чи навіть подавати хибні сигнали про допомогу. Дітям небезпечно купатися без супроводу дорослих і заходити глибше, ніж до поясу, якщо вони не вміють плавати. Купатися ж у місцях, що не призначені для купання, взагалі суворо заборонено. Співрозмовникам були вручені листівки із зазначеними правилами безпеки і закликали людей бути обережними під час відпочинку.

Не секрет, що протягом купального сезону багато людей дістають травм, часом несумісних з життям, тож навчити відпочиваючих на пляжі людей безпечній поведінці на воді вкрай необхідно. Фахівці навчального пункту АРЗ СП ГУ ДСНС України у Харківській області розповіли присутнім про основні правила безпеки під час купання та навчили надавати першу допомогу постраждалим на воді.

Також рятувальники нагадали відпочиваючим про велику кількість травм, які можна отримати під час купання у воді. А потім вживу продемонстрували, як можна надати першу допомогу постраждалим до приїзду швидкої. Після цього діти та дорослі спробували надавати умовну допомогу на спеціальному макеті.

Подібні заходи вкрай важливі, адже навчання у формі пізнавальної бесіди та з практичним відпрацюванням добре засвоюється у пам’яті дорослих та їх дітей і може зберегти життя.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Який район Харкова найкрасивіший – у місті підбили підсумки конкурсу

У КП "Харківблагоустрій" підбили підсумки огляд-конкурсу з благоустрою та озеленення прибудинкових територій. Нагородження переможців відбулося напередодні, у День Незалежності України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міськради.

Перше місце в номінаціях "Найкраща клумба" та "Найкращий двір" посіла Київська філія КП, яка тримає лідерство в конкурсі більше десяти років. Друге місце розділили Салтівська та Новобаварська філії, а третє - Основ’янська та Шевченківська.

Також кращі клумби визначала профспілка "Харківблагоустрою". Переможців та фото – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися