У Харкові відкрили новий Центр: подробиці

Центр ветеранського розвитку відкрили на базі Каразінского університету.

У відкритті Центру взяли участь начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, заступниця міністра у справах ветеранів України Тетяна Калита, голова Облради Тетяна Єгорова-Луценко та Харківський міський голова Ігор Терехов.

Створення Центрів ветеранського розвитку – це проєкт Міністерства у справах ветеранів на виконання Плану пріоритетних дій Уряду на 2023 рік. На Харківщині Центр відкрили на базі Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна.

"Символічно, що саме сьогодні, 29 серпня, у День пам'яті Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, ми відкриваємо черговий Центр ветеранського розвитку. Це те місце, куди наші ветерани матимуть змогу приходити, спілкуватися один з одним, обмінюватися досвідом, знаходити однодумців та отримувати підтримку й допомогу у здобутті нових спеціальностей, обирати напрямок життя, аби далі крокувати, розвиватися і реалізовуватися у цивільному житті", – сказала Тетяна Калита.

Завданням Центрів є професійна інтеграція та реінтеграція до умов цивільного життя ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, членів їх сімей та членів сімей загиблих ветеранів війни.

"Турбота про військових є одним із найголовніших наших завдань. Велика кількість захисників і захисниць України потребує нашої уваги. Ми маємо наповнити їх життя змістом та новими можливостями. Хочу подякувати Збройним Силам України за захист та можливість жити й працювати на рідній землі", – сказав Олег Синєгубов.

Також начальник Харківської ОВА подякував ректорці ХНУ імені В.Н Каразіна Тетяні Кагановській за активну участь у гуманітарній роботі та підтримці таких державних проектів, як створення Центру ветеранського розвитку. Під час відкриття Центру Олег Синєгубов передав Тетяні Кагановській відзнаку Президента "За оборону України".

В ході відкриття Центру ветеранського розвитку заступниця міністра у справах ветеранів України взяла участь у погашенні марки "Вічна пам'ять", присвяченої Дню пам'яті захисників і захисниць. Крім цього, Тетяна Калита вручила подяки Міністерства у справах ветеранів України військовослужбовцям, а також керівникам громадських організацій, які підтримують захисників і захисниць України, ветеранів і членів їх родин.

В межах візиту начальник Харківської ОВА та заступниця міністра у справах ветеранів України також відвідали Консультаційний центр Східного регіону Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У військкоматі Харківщини нарахували премії та нагороди на 700 тисяч гривень – спецпрокуратура

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру начальнику районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Харківської області та начальнику групи зв’язку цього РТЦК та СП, по факту заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 191 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Спецпрокуратури.

Слідством встановлено, що воєнком розробив злочинний план щодо заволодіння бюджетними коштами у вигляді грошового забезпечення військовослужбовців, в тому числі додатковими винагородами.

У чому полягала суть схеми – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися