Через місяць в Україну завітає моніторингова місія Конгресу Ради Європи, – Світлична

У Парижі відбулося засідання Бюро Конгресу регіональних влад Ради Європи, на якому своє представництво мала і Україна

Депутат Харківської обласної ради Юлія Світлична представила Україну на засіданні Бюро Конгресу регіональних влад Ради Європи. Засідання організації, в якій Світлична є віце-президентом, відбулося у вівторок, 4 березня в Парижі.

Як зазначила депутат на своїй сторінці в Facebook, представляючи Україну на цьому форумі, вона підкреслювала безальтернативність європейського курсу нашої країни. Світлична ініціювала активізацію співпраці на рівні регіонів та посилення взаємодії з європейськими фінансовими інститутами.

"Окрема розмова відбулася про прозорості політичних процесів, діяльність правоохоронних органів, забезпечення верховенства права та принципів демократії в регіонах. З метою моніторингу ситуації делегація Конгресу РЄ прибуде в Україну на початку березня", - зазначила Юлія Світлична.

Депутат також додала, що в ході засідання австрієць Андреас Кіфер був переобраний на посаду Генерального секретаря Конгресу РЄ – його кандидатуру підтримувала представниця України.

Нагадаємо, що Юлія Світлична була обрана віце-президентом Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи у жовтні 2016 року. Вона також увійшла до складу Бюро Конгресу, в якому представлені члени Палати місцевих влад і Палати регіонів, і в Моніторинговий комітет.

Цю посаду Світлична буде займати до 2021 року.

Також варто нагадати, що на попередній, осінній сесії Конгресу регіональних і місцевих влад РЄ представників України запевнили у незмінній підтримці територіальної цілісності України в межах, визнаних міжнародним співтовариством. В ході сесії Світлична розповіла європейським колегам про регіональну політику в Україні та її співвідношення з європейськими принципами. Крім того, обговорювалися питання децентралізації, розвитку антикорупційних механізмів, захисту прозорого і чесного бізнесу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися