У Харківській області створять особливу охорону: подробиці

Оскільська громада на шляху до створення місцевої пожежної охорони

Харківські рятувальники продовжують співпрацю з органами місцевого самоврядування у сфері формування та зміцнення протипожежного захисту територіальних громад. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС у Харківській області.

З цією метою 28 серпня відбулась робоча зустріч фахівців ГУ ДСНС України у Харківській області з представниками Оскільської сільської військової адміністрації. Проаналізувавши стан пожежної безпеки в громаді, учасники зустрічі дійшли висновку про нагальну необхідність створення підрозділу місцевої пожежної охорони, який би став на захист мешканців громади і був би забезпечений всією необхідною пожежно-рятувальною технікою і обладнанням.

Тож наразі необхідно визначити джерела і порядок фінансування цього підрозділу, екіпірування, навчання та підготовки його кадрів. З усіх цих питань рятувальники надали представникам місцевої влади необхідні консультації та практичну допомогу.

За результатами плідної співпраці між представниками ДСНС, Оскільської місцевої влади та місцевими депутатами були визначені задачі, котрі необхідно буде вирішити на черговій сесії. Зокрема необхідно затвердити Положення про місцеву пожежну охорону та штат підрозділу.

Також учасники зустрічі побували на місці базування майбутнього пожежно-рятувального підрозділу і оглянули хід приведення його в належний стан.

"На території громад Харківщини все активніше створюються добровільні пожежні формування, які залучаються до ліквідації різного роду надзвичайних подій та беруть активну участь у питанні навчання населення правилам безпеки життєдіяльності. Цей процес набирає обертів і допоможе забезпечити безпеку людей", – зазначають в обласному главку ДСНС.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У військкоматі Харківщини нарахували премії та нагороди на 700 тисяч гривень – спецпрокуратура

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру начальнику районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Харківської області та начальнику групи зв’язку цього РТЦК та СП, по факту заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 191 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Спецпрокуратури.

Слідством встановлено, що воєнком розробив злочинний план щодо заволодіння бюджетними коштами у вигляді грошового забезпечення військовослужбовців, в тому числі додатковими винагородами.

У чому полягала суть схеми – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися