Стала відома сума погашеного кредиту Центрального парку у Харкові

Також міський голова Харкова перелічив будівлі, що перейшли у власність міста

Харківський міський голова Ігор Терехов назвав майно, яке було предметом застави за цим кредитом, збережене і повернуте у власність міста. А це, зокрема, будівлі міської ради, БТІ, Палацу спорту, Центру розвитку міжнародного співробітництва та інші.

"Сьогодні ми нарешті ставимо жирну крапку у проблемному кредиті Центрального парку. Всі необхідні процесуальні формальності завершені. Боргові зобовʼязання Харкова станом на травень цього року складали близько 385 мільйонів гривень з урахуванням курсу валют. Але нам вдалося викупити їх з дисконтом у 78%, що дало змогу зекономити і залишити в бюджеті міста понад 300 мільйонів гривень.", - написав Ігор Терехов у своїх соцмережах.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про надання допомоги харківському бізнесу. Харківський міський голова Ігор Терехов 28 серпня провів зустріч з делегатами від Програми з розвитку Організації Обʼєднаних Націй (ПРООН) в Україні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міськради. Мер зазначив, що харківський бізнес тільки нещодавно почав повертатися в місто. За його словами, підприємці потребують особливих умов підтримки, зважаючи на складну ситуацію, у якій перебуває Харків з початку повномасштабного вторгнення рф. "Я дякую вам за вже надану допомогу. Ми це дуже цінуємо і докладаємо максимум зусиль, щоб Харків продовжував жити і працювати. Але, звісно, потребуємо грантових інвестицій у бізнес, оскільки наше місто постраждало чи не найбільше в Україні, і сьогодні ми, на жаль, маємо складну динаміку його розвитку. А, отже, повинні зробити все, щоб цю ситуацію змінити", - підкреслив Ігор Терехов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися