У Харківській області запровадять нову програму допомоги: деталі

У ХОВА відбулося чергове засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення

Під керівництвом заступника начальника обладміністрації Романа Семенухи пройшло засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Харківській ОВА, інформують "Коментарі. Харків".

Так, під час заходу обговорили інтеграцію ветеранів до цивільного життя. Роман Семенуха наголосив, що Харківська область планує долучитися до ініціативи з впровадження інституту "Помічник ветерана".

"Наразі така програма вже працює в 4 регіонах України. Нещодавно Харківщину відвідувала заступниця міністра у справах ветеранів України Тетяна Калита і разом з нею ми продовжимо обговорювати формат проєкту. Держава бере на себе зобов’язання щодо створення сучасної ветеранської політики", – сказав заступник начальника ХОВА.

Начальник Управління у справах ветеранів ХОВА Олег Пуль розповів про стан розроблення єдиної інформаційної системи з підтримки ветеранів війни. Окрім того, представник БО "Координаційний гуманітарний центр" Богдан Яхно прокоментував результати моніторингу потреб цивільного населення Харківської області.

Так само на засіданні розглянули нововведення щодо допомоги ВПО. Директор Департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА Руслан Дейнека зазначив, що протягом липня-серпня значна увага була приділена саме верифікації даних. Адже з 1 серпня 2023 року змінився порядок призначення виплат для внутрішньо переміщених осіб.

"Продовжується евакуація з Куп’янського району. Більшість людей знайшли прихисток самостійно, проте понад 300 осіб розмістили у гуртожитках закладів освіти. Дякуємо міжнародним та місцевим благодійникам за допомогу в закупівлі побутової техніки, продуктів харчування та інших необхідних речей для евакуйованих", – прокоментував Руслан Дейнека.

Наразі також розробляється проєкт обласної програми розвитку соціально-психологічної допомоги у Харківській області на 2023-2027 роки.

Нагадаємо, Координаційний центр допомоги цивільному населенню при Харківській ОВА запрацював наприкінці червня цього року.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові чоловік отримав свій перший паспорт у 59 років

Міграційники Холодногірського відділу ГУ ДМС у Харківській області допомогли оформити паспорт  громадянина України вперше у 59 років. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку міграційної служби України.

До Холодногірського відділу звернулись волонтери ГО "Спільна справа для людей" за допомогою для пана Михайла. Що заважало чоловікові оформити документи, та чи допомогли йому – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися