У Харкова з’явиться ще одне місто-побратим: що це дасть харків’янам

Харків розвиває співпрацю з Лідсом

Харківський міський голова Ігор Терехов 5 вересня зустрівся з керівництвом британського міста Лідс. Сторони домовилися про поглиблення двосторонньої співпраці між містами з метою укладання угоди про побратимство вже найближчим часом. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Ігор Терехов подякував закордонним колегам за візит та підтримку Харкова під час війни. Він зазначив, що концепція відновлення Харкова зараз розробляється фондом саме британського архітектора Нормана Фостера. Пріоритетними напрямками взаємодії між містами Ігор Терехов назвав відновлення житла та розвиток відновлюваної енергетики.

"Для нас дуже важливе ваше бажання підтримати рішення щодо встановлення побратимських відносин між нашими містами. Виклики війни змусили нас змінити пріоритети. Зараз для нас основне - відновити Харків, повернути наших людей, створити нові робочі місця, залучити інвестиції для розвитку науки та освіти. Крім того, ми серйозно налаштовані перейти на зелену енергетику, яка дуже розвинена у вас. Тому сподіваюся на підтримку, обмін досвідом і в цій сфері", - наголосив Ігор Терехов.

У свою чергу лорд-мер міста Лідс Елісон Гартвейт зазначила, що під час візиту до Харкова делегація встигла поспілкуватися з внутрішньо переміщеними особами та побачити на власні очі процес відновлення зруйнованого житла та об'єктів критичної інфраструктури.

"Факт мого приїзду до Харкова стане меседжем для бізнесу та підприємців у Великій Британії, що до Харкова можна приїжджати, що це безпечно і тут можна працювати. Після повернення до Лідсу я презентуватиму ваше місто, ваші пріоритети, які ми обговорили, щоб залучити партнерів", - зазначила Елісон Гартвейт.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області під загрозою робота місцевого самоврядування

Для роботи в місцевій адміністрації відкрито більше десятка вакансій.

Для відновлення роботи органів місцевого самоврядування Куп’янської міської ради Куп’янській міській військовій адміністрації потрібні спеціалісти на вакантні посади у структурні підрозділи. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Куп’янської МВА. До яких структурних підрозділів запрошують на роботу спеціалістів – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися