Росіяни поширюють черговий фейк про Харківську область

Росіяни поширюють новину, що нібито The New York Times визнало контрнаступ ЗСУ на Куп'янському напрямку «безглуздим». Це – маніпуляція.

Ситуація під Куп'янськом не відповідає очікуванням Сил оборони України, перетворюється на "ганьбу" і безглузду оборону. Саме під таким кутом розповсюджується стаття The New York Times прокремлівськими Telegram-каналами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланям на інформацію Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Правда: сектор Куп’янськ і Кремінна місяцями був ареною боїв на "гойдалках" – одна армія просувається на милю або дві вперед, щоб знову бути відкинутою. Це звичайна послідовність у цій війні, йдеться у статті NYT.

За словами військових аналітиків і солдатів, опитаних влітку, росіянам не вдалося прорвати українські лінії. Проте немає ознак того, що російський тиск послабиться.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявляє, що бої на Куп'янському напрямку насправді є активними і дуже динамічними.

"Може здатися, що все [контрнаступ] довго тягнеться, але, повірте, людям, які воюють, так не здається. Людина, яка просто читає новини, його не бачить, не відчуває.

У статті немає жодних ознак чи згадок про "ганьбу", розчарування та відчуття безглуздості оборони і деокупації. Це чергові фантазії пропаганди кремля з бажанням продемонструвати "міць та силу" загарбницької армії рф і вчергове зманіпулювати на матеріалах західних ЗМІ.

Воїни України вживають усіх заходів для ефективного стримування та знищення загарбників на усіх напрямках. Звільнення українських тимчасово окупованих територій від загарбників триває і триватиме до повного вигнання росіян". – зазначають у Центрі стратегічних комунікацій та інформбезпеки.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області видають допомогу для опалювального сезону: як зареєструватися

Родини військовослужбовців, які наразі проходять службу в ЗСУ, родини загиблих військовослужбовців та внутнішньо переміщені особи, які проживають в смт Краснокутськ, с. Чернещина, с. Основинці, с. Степанівка, с. Ситники – можуть отримати тверде паливо (вугілля), якщо будинок не обладнаний газовим опаленням. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Краснокутської селищної ради.

Реєстрація триватиме з 05 по 20 вересня 2023 року. Як зареєструватися – читайте за посиланням. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися