Для двох родин з Харківщини зводять будинки за програмою Фундації Олени Зеленської

Дві прийомні родини з Харківщини забезпечать новим власним житлом.

Будівництво реалізується в межах соціального проєкту підтримки великих прийомних родин Фундації Олени Зеленської. Про це йшлося під час презентації програми "Адреси дитинства" у Києві, інформують "Коментарі. Харків".

"Понад тисячу дітей із батьками ми цього року вперше вивезли на відпочинок до Карпат. Все це було їм дуже важливо. Але ви здогадуєтеся, який їх запит був основний: дім. Ми не можемо на разі повернути їм їхній дім. Але ми можемо дати дитинству, яке опинилося у вигнанні, нову адресу, яка стане улюбленим домом. Так народився проект фундації "Адреса дитинства", – сказала перша леді.

Загалом проєкт охоплює 8 областей України, де будують 14 осель для дитячих будинків сімейного типу, які постраждали внаслідок агресії російських окупантів і втратили власне житло. Із них дві родини з Харківщини.

"Ці сім'ї з одного із найбільш постраждалих від дій окупантів Куп'янського району матимуть нове житло. Це будуть енергоефективні будинки більше 285,5 квадратних метрів площею з надійними укриттями у дворах. Там діти зможуть жити, навчатися та розвиватися оточені любов'ю і турботою. Щиро дякую Першій Леді та нашим міжнародним партнерам за регулярну допомогу дітям", - зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

На Харківщині зареєстровано 4 277 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. З них більш як 4 100 влаштовані до сімейних форм виховання. Загалом в регіоні організували 134 дитячі будинки сімейного типу та 230 прийомних сімей.

Проєкт "Адреса дитинства" реалізується винятково коштом міжнародних донорів. На будівництво перших 14-ти домівок Фундації вдалось залучити 5,5 млн доларів США. Проєкт підтримали уряди Об’єднаних Арабських Еміратів та Естонії, а також австралійський фонд Minderoо Foundation.

Нагадаємо, у 2023 році Фундація Олени Зеленської розпочала проєкт "Адреса дитинства" – проєкт будівництва житла для великих прийомних родин, так званих ДБСТ. Наразі розпочато будівництво у Харківській, Київській, Черкаській, Волинській, Івано-Франківській, Львівській, Житомирській та Закарпатській областях.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області видають допомогу для опалювального сезону: як зареєструватися

Родини військовослужбовців, які наразі проходять службу в ЗСУ, родини загиблих військовослужбовців та внутнішньо переміщені особи, які проживають в смт Краснокутськ, с. Чернещина, с. Основинці, с. Степанівка, с. Ситники – можуть отримати тверде паливо (вугілля), якщо будинок не обладнаний газовим опаленням. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Краснокутської селищної ради.

Реєстрація триватиме з 05 по 20 вересня 2023 року. Як зареєструватися – читайте за посиланням. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися