У Харкові та області переселенців позбавляють виплат

Майже вісім тисяч ВПО позбавили виплат на Харківщині

У Харківській області позбавляють виплат переселенців, які не зовсім чесно отримують допомогу на проживання. Ще виплати відмінили тим внутрішньо переміщеним особам, що підпадають під нові критерії, визначені постановою уряду. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію першої заступниці директора департаменту соціального захисту населення ХОВА Тетяна Печура.

Так, починаючи з 18 серпня позбавили виплат від держави на проживання 8384 внутрішньо переміщені особи. З них 6194 людини перебувають за кордоном. Верифікацію проводили після засідання регіонального штабу, і перевірка даних продовжується.

"Припинено виплати особам, які перебувають за кордоном понад 30 календарних діб поспіль, повернулися до покинутого місця проживання, відбувають покарання в місцях позбавлення волі або були засуджені за колабораціонізм", – зазначила Тетяна Печура.

Вона також нагадала, що з 1 вересня виплати припиняють ВПО, які з моменту ухвалення постанови 11 липня:

– придбали транспортний засіб або механізм, які випустили не більше п’ять років тому, крім визначених винятків;

– купили на суму понад 100 тисяч гривень земельну ділянку, квартиру, будинок або інше нерухоме майно, крім житла від держави;

– мають на депозитному банківському рахунку гроші чи облігації внутрішньої державної позики на загальну суму понад 100 тисяч гривень;

– придбали банківські метали, безготівково та/або готівкову іноземну валюту загалом на понад 100 тисяч гривень, крім коштів від благодійних організацій або придбаної валюти для оплати медичних, соціальних та освітніх послуг;

– власники житла або його частини, що розташоване на інших територіях, ніж тих, де ведуться активні/можливі бойові дії чи які під окупацією, площею до 13,65 м2 на одного члена сім’ї.

"Якщо за результатами перевірки отримувачів через державні реєстри буде прийнято рішення про припинення допомоги, громадянам про це повідомляють. У разі незгоди у них є право звернутися до управління соціального захисту, надати документи, які уточнять їхні дані. У такому разі управління матиме можливість продовжити виплату", – повідомила Печура.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У метрошколі Харкова збільшується кількість дітей – Ігор Терехов

Перші тижні показали, що навчання школярів у метро – дуже потужний, вдалий досвід для Харкова. Про це мер Харкова Ігор Терехов розповів в етері національного телемарафону, інформують "Коментарі. Харків".

"Хочу сказати, що кількість школярів зросла. Якщо спочатку це була 1000 школярів, які пішли з 1 вересня в метрошколу, то зараз ми вже маємо 1064 учні, є певний попит на те, щоб облаштовувати нові класи, що ми зараз і робимо, в метро", – повідомив міський голова.

Як планують роботу метрополітену та навчання, і коли діти сядуть за парти реальних шкіл – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися