Ігор Терехов повідомив, які саме будинки будуть зводити у Харкові

Ігор Терехов: Харків вже ніколи не буде радянським

Після відбудови Харків буде сучасним та креативним європейським містом. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" повідомив міський голова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

Він зазначив, що внаслідок військових дій близько 5 тис. будинків отримали різні пошкодження, з них 500 не підлягають відновленню.

"Це виклик для нас. Але це й нові можливості, наприклад, збудувати сучасні будинки. Ми вже маємо рішення, і ці будинки будуть не такими, якими були за часів Радянського Союзу. Вони будуть дуже комфортними та обов'язково пристосованими для людей з обмеженими можливостями. Поряд із безпекою ми враховуємо і інклюзивність", - зазначив Ігор Терехов.

Мер наголосив, що після рестарту Харків уже ніколи не буде радянським.

"Війна багато змінила. Окрім одного: Харків - це Україна. Це буде європейське креативне місто. Ось це і є наша стратегія. Я впевнений, що під цю стратегію ми залучимо достатньо інвестицій, які окупляться", - наголосив Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У метрошколі Харкова збільшується кількість дітей – Ігор Терехов

Перші тижні показали, що навчання школярів у метро – дуже потужний, вдалий досвід для Харкова. Про це мер Харкова Ігор Терехов розповів в етері національного телемарафону, інформують "Коментарі. Харків".

"Хочу сказати, що кількість школярів зросла. Якщо спочатку це була 1000 школярів, які пішли з 1 вересня в метрошколу, то зараз ми вже маємо 1064 учні, є певний попит на те, щоб облаштовувати нові класи, що ми зараз і робимо, в метро", – повідомив міський голова.

Як планують роботу метрополітену та навчання, і коли діти сядуть за парти реальних шкіл – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися