Мешканці громади на Харківщині отримають допомогу до опалювального сезону

Мешканці громади отримають кошти на дрова, вугілля, газ, пелети – за потреби.

Міський голова міста Чугуїв Галина Мінаєва підписала Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між військовою адміністрацією та французькою неурядовою організацією "Acted", яка протягом війни активно допомагає українцям і, зокрема, мешканцям Чугуївської громади. Про це очільниця громади повідомила у своєму Фейсбуці, інформують" Коментарі. Харків".

Співпраця передбачає, що партнери Чугуївщини нададуть матеріальну допомогу в придбанні дров або інших матеріалів для опалення будівель пільгових категорій населення громади.

Вже в жовтні планується розпочати відповідне анкетування мешканців з метою визначення їх конкретних потреб щодо забезпечення паливом. Мова може йти як про виділення коштів на придбання дров, так і газу, пелетів, вугілля та інших матеріалів згідно з наявними системами опалення в кожному конкретному випадку.

"Вже зараз можемо казати про декілька сотень родин, яким готові допомогти наші французькі партнери.

Є також передумови говорити і про інші види допомоги, яку "Acted" може в перспективі надати нашій громаді. Про них будемо казати дещо пізніше", – зазначила Галина Мінаєва.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У метрошколі Харкова збільшується кількість дітей – Ігор Терехов

Перші тижні показали, що навчання школярів у метро – дуже потужний, вдалий досвід для Харкова. Про це мер Харкова Ігор Терехов розповів в етері національного телемарафону, інформують "Коментарі. Харків".

"Хочу сказати, що кількість школярів зросла. Якщо спочатку це була 1000 школярів, які пішли з 1 вересня в метрошколу, то зараз ми вже маємо 1064 учні, є певний попит на те, щоб облаштовувати нові класи, що ми зараз і робимо, в метро", – повідомив міський голова.

Як планують роботу метрополітену та навчання, і коли діти сядуть за парти реальних шкіл – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися