Смартфон за 36 тисяч та будівництво укриття за 60 мільйонів – закупівлі на Харківщині

Громада на Харківщині замовила будівництво укриття за 60 мільйонів – Серед обладнання – смартфон за 36 000 гривень

Наталинська сільська рада уклала угоду з ТОВ “Будівельна група “Житлобудпроект” щодо будівництва шкільного укриття вартістю 59,12 млн грн. Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо під час моніторингу системи “Prozorro”, інформують "Коментарі. Харків".

Мова йде про будівництво захисної споруди цивільного захисту в комунальному закладі “Наталинський ліцей” за адресою вул. Промислова, 34.

Відкритих торгів у “Prozorro” для обрання підрядника сільрада не проводила. За даними документів, через брак часу місцева влада зробила запити у кілька компаній і самотужки обрала підрядника – ТОВ “Будівельна група “Житлобудпроект”.

Про те, як ця фірма пов’язана з депутатом Харківської райради та бізнесом у рф – читайте за посиланням.

Для ТОВ “Будівельна група “Житлобудпроект” будівництво укриття у Наталинському  ліцеї – перший великий проєкт у системі “Prozorro”.

Щодо кошторису, то за деякими позиціями є завищені ціни.

Так, геотекстиль tipptex bs 25, який у магазинах коштує 85-95 гривень за квадратний метр, у кошторисі зазначений по 144 гривень за квадратний метр, тобто на 50 відсотків дорожче.

Вартість грунтовки Silox 856 прописали по 1500 гривень за кілограм. Для порівняння: на закордонних сайтах ця грунтовка коштує від 6 до 12 євро за кілограм – націнка в рази викликає запитання.

Вартість накопичувальних баків для гарячої води зазначена у кошторисі в 2,5 рази вища, ніж на сайті виробника.

Вартість одного метра попередньоізольованої труби в кошторисі становить  4831 гривня. А ось ціни в магазинах нижчі, на 1000 гривень за один метр.

При ринковій вартості однієї секції огорожі “Рубеж” близько 600 гривень у кошторисі записали ціну понад 2000 гривень за квадратний метр. При тому, що в одній секції 2,5 кв. метри.

Щодо обладнання, є також цікаві ціни. Наприклад, для укриття хочуть купити один мобільний телефон за 36 000 гривень.

Також заклали придбання точок доступу Wi-Fi по 10 000 гривень. Аналогічні точки доступу доступні в магазині вдвічі дешевше.

А ось ціна на репитер (підсилювач сигналу) виявилась завищеною у п’ять разів. На сайті виробника пристрій коштує 15 900 гривень, а у кошторисі – 70 000 гривень.

Розпорядження щодо обрання підрядника підписала  в.о. секретаря сільської ради Наталія Кидонь, а договір із кошторисом – заступник сільського голови Михайло Зінченко.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У метрошколі Харкова збільшується кількість дітей – Ігор Терехов

Перші тижні показали, що навчання школярів у метро – дуже потужний, вдалий досвід для Харкова. Про це мер Харкова Ігор Терехов розповів в етері національного телемарафону, інформують "Коментарі. Харків".

"Хочу сказати, що кількість школярів зросла. Якщо спочатку це була 1000 школярів, які пішли з 1 вересня в метрошколу, то зараз ми вже маємо 1064 учні, є певний попит на те, щоб облаштовувати нові класи, що ми зараз і робимо, в метро", – повідомив міський голова.

Як планують роботу метрополітену та навчання, і коли діти сядуть за парти реальних шкіл – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися