Що зараз відбувається з сільгоспугіддями на Харківщині

Була залучена спецтехніка та 230 фахівців

На Харківщині розмінували майже 900 гектарів сільськогосподарських угідь. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов 14 вересня під час обласного засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, інформують "Коментарі. Харків".

"Протягом пів року близько 40% області перебувало під тимчасовою ворожою окупацією. Це більш ніж 1,2 мільйона гектарів території, 576 населених пунктів. Після деокупації у вересні 2022 року вся ця територія вважалася імовірно забрудненою вибухонебезпечними предметами", – зазначив начальник ХОВА.

До розмінування залучили 60 розрахунків груп, які включають 230 фахівців. Була задіяна техніка механічного розмінування.

"На Харківщині розмінували понад 6,8 тисячі гектарів території. Знищено понад 109 тисяч вибухонебезпечних предметів. Зокрема, наразі повністю розміновано населений пункт Циркуни Харківського району в межах експериментального проєкту щодо відновлення населених пунктів", – прокоментував Олег Синєгубов.

В області розміновано понад 2,9 тисячі кілометрів ліній електропередач та більш як 288 кілометрів газопроводів. Це дало можливість уже відновити подачу газу для 78% споживачів, а електропостачання – приблизно для 90% абонентів на деокупованих територіях.

"У 155 деокупованих населених пунктах тривають ремонтні роботи з відновлення газопостачання. Повністю знеструмленими залишається тільки 77 населених пунктів, що розташовані в безпосередній близькості від лінії фронту та кордону з рф. За період з червня по серпень 2023 року відновили електропостачання в понад 6 тисяч домівок", – наголосив Олег Синєгубов.

Також начальник ХОВА зауважив, що особливе значення має розмінування сільськогосподарських земель Харківщини. Загальна кількість таких земель становить понад 1 мільйон 200 тисяч гектарів.

"Понад 570 тисяч гектарів земель сільськогосподарського призначення потребують обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів. На сьогодні розміновано майже 900 гектар сільськогосподарських угідь. Понад 250 тисяч гектарів сільгоспугідь потребують першочергового розмінування", – додав начальник обласної військової адміністрації.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У метрошколі Харкова збільшується кількість дітей – Ігор Терехов

Перші тижні показали, що навчання школярів у метро – дуже потужний, вдалий досвід для Харкова. Про це мер Харкова Ігор Терехов розповів в етері національного телемарафону, інформують "Коментарі. Харків".

"Хочу сказати, що кількість школярів зросла. Якщо спочатку це була 1000 школярів, які пішли з 1 вересня в метрошколу, то зараз ми вже маємо 1064 учні, є певний попит на те, щоб облаштовувати нові класи, що ми зараз і робимо, в метро", – повідомив міський голова.

Як планують роботу метрополітену та навчання, і коли діти сядуть за парти реальних шкіл – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися