На Харківщині за цей рік реалізували продукції на 100 млн грн

Найбільша доля з реалізованого - переробна галузь

Начальник ХОВА Олег Синєгубов повідомив, що деокупація більшої частини Харківської області викликала позитивну динаміку поступового відновлення економіки. Так, у 2023 році реалізовано промислової  продукції на 100 млн, з них 40% – це переробна галузь, з якої третина – підприємства харчової промисловості. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Про відновлення роботи підприємств і забезпечення стабільності та розвитку бізнесу в Харківській області говорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

"Масштаби втрат від війни колосальні, а повне відновлення потребує величезних коштів та зусиль. Переконаний, конструктивна співпраця між органами влади усіх рівнів та громадянським суспільством допоможе нам впоратися з цими задачами якнайшвидше", – сказав Олег Синєгубов. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про професії, що найбільше пропонують ВПО на Харківщині. Станом на сьогодні Харківська область посідає 3 місце в Україні за кількістю працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб, після Полтавської та Дніпропетровської областей. Такі дані під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі озвучив директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков, інформують "Коментарі. Харків". "Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну на обліку служби зайнятості Харківщини перебувало 7400 внутрішньо переміщених осіб. За весь цей час було працевлаштовано 1300 ВПО (754 особи – протягом поточного року)", – зазначив Олександр Котуков. В основному внутрішньо переміщені особи шукають роботу у таких сферах: переробна промисловість, оптова та роздрібна торгівля, державна служба, охорона здоров’я, сільське господарство тощо. Станом на 23 серпня на обліку служби зайнятості перебуває 1300 ВПО, з яких 1100 мають статус безробітного. Вимушеним переселенцям у Харківській області також пропонують тимчасову зайнятість. Зокрема це участь у громадських та суспільно корисних роботах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися