З понеділка на Харківщині розпочнуть виплату міжнародної допомоги

Мешканці громади на Харківщині отримають грошову допомогу в розмірі 6600 гривень.

25 вересня 2023 року у Боровій розпочнеться виплата грошової допомоги від Міжнародної організації з міграції (МОМ). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Борівської селищної ради.

Так громадяни, які перебували в окупації у 2022 році, зможуть отримати грошову допомогу у розмірі 6600 грн. Якщо точніше, розмір грошової допомоги від МОМ мешканцям звільнених територій становить 2200 гривень на кожного члена сім'ї впродовж трьох місяців. Та, за інформацією Укрпошти, виплати здійснюватимуться одразу за три місяці єдиною сумою 6600 грн.

Важливо! Грошова допомога надходитиме на відділення Укрпошти у вигляді персонального грошового переказу на кожну конкретну особу. Це відбуватиметься протягом місяця поступово, а не усім одразу. Тим громадянам, на ім’я яких надійшов переказ, телефонуватимуть представники Укрпошти і запрошуватимуть у відділення для отримання коштів. Людям, які не мають телефону, про надходження коштів повідомить листоноша. Без дзвінка або запрошення від листоноші йти у відділення НЕ варто – гроші ви отримати не зможете, а лише створюватимете зайве скупчення людей і відволікатимете працівників.

Для отримання грошової допомоги громадянам необхідно при собі мати паспорт громадянина України та ксерокопію 1-ї і 2-ї сторінок паспорта.

Маломобільним громадянам, які не можуть самостійно прийти до відділення Укрпошти, грошову допомогу принесе додому листоноша.

У селах громади дана грошова допомога видаватиметься через пересувні відділення Укрпошти. Коли саме це відбуватиметься, мешканців населених пунктів повідомлять додатково.

Якщо Ви перебували в окупації, а потім виїхали за межі громади, але проживаєте на території України, є можливість замовити переадресацію даної грошової допомоги на найближче відділення Укрпошти до місця Вашого фактичного проживання. Для цього, коли Ви отримаєте дзвінок від Борівського відділення Укрпошти про надходження на Ваше ім’я грошового переказу, треба повідомити працівнику, який телефонує, індекс та адресу найближчої до Вас Укрпошти. Після цього Ваш грошовий переказ з Борової перенаправлять на вказане Вами відділення.

Мешканці, які після деокупації Борівщини виїхали за кордон, можуть оформити довіреність на отримання цих коштів на іншу особу. Важливо розуміти, що без оформленої належним чином довіреності цей грошовий переказ не віддадуть навіть найближчим родичам.

Якщо людина, на ім’я якої прийшов грошовий переказ, померла, ці кошти родичам НЕ виплачуються, а повертаються назад до МОМ.

Також в Укрпошті зазначають, що виплати надходять не за алфавітом і не за списками вулиць, а в довільному порядку. Тому передбачити у який саме день прийде грошовий переказ саме на Ваше прізвище неможливо. Тож без запрошення від працівника Укрпошти йти на пошту НЕ потрібно!

Наголошуємо! Перевірку персональних даних осіб, які були подані до списку на цю виплату, проводила безпосередньо Міжнародна організація з міграції. Після перевірки даних та підтвердження категорії організація вирішувала, чи надавати фінансову допомогу кожній окремій особі. Якщо громадянин нещодавно отримував грошову допомогу 6600 грн від інших міжнародних організацій в межах фінансової допомоги ООН, у виплаті цього разу йому може бути відмовлено. Також відмова може бути пов’язана з виявленням розбіжностей у документах, відсутністю ІНН тощо.

У разі необхідності, інформацію можна уточнити за телефонами гарячої лінії  МОМ:

 0800 215 015,

+380952403511,

+380674066327

або звернувшись за електронною адресою: [email protected].

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові серед біла дня чоловіки виносили пакунки з підприємства (ФОТО)

20 вересня вдень патрульні отримали виклик про підозрілих осіб на вулиці П'ятихатській. Заявник повідомив поліцейським, що невідомі чоловіки щось виносять у пакунках з території підприємства, яке наразі зачинене. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Патрульної поліції Харківської області.

Прибувши за вказаною адресою, патрульні оглянули прилеглу територію. Неподалік місця виклику поліцейські виявили схожого за описом громадянина з об'ємним пакунком. Також невдовзі інспектори виявили і другого громадянина, який при появі поліцейських викинув пакунок у кущі та намагався втекти. Патрульні наздогнали та затримали чоловіка.

Що було у згортках – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися