Що зараз відбувається в ТЦ«Барабашово» у Харкові – хто зацікавлений в роботі ринку

На ринку у Харкові працює понад двадцять тисяч працівників.

Восени у Харкові починається черговий "сезон", повертаються люди до міста, а отже – і на ринок. Що зараз відбувається у ТЦ "Барабашово", журналісту "Коментарів. Харків" розповіли у пресслужбі торговельного центру.

"Громадянська позиція, патріотизм та підприємницька винахідливість – ці риси, які є в переважної більшості "барабашовців" дозволили вижити нашому ринку в надскладний 2022 рік, а вже у 2023 році забезпечили поступове відновлення. Що маємо на сьогодні? "Барабашово" пропонує абсолютно все, що потрібно в сучасних умовах. Підприємці відкоригували асортимент і, водночас, максимально стримують ціни. Такий підхід дозволяє "Барабашово", як і раніше, бути найпривабливішим місцем для здійснення покупок", – розповідає речник пресслужби ТЦ "Барабашово" Сергій Зайцев.

Він зазначає, що "Барабашово" є активним учасником захисту України в умовах війни. Підприємці воюють, волонтерять, беруть участь у громадських проектах. Відтак, графік роботи став більш гнучким. Додатково в цей графік вносять зміни оголошення повітряних тривог.

"Зараз шалений попит на українські товари. І підприємці, і люди намагаються "продавати-купувати" українське. Патріотизм в економіці – це те, що потрібно нашій державі не менше за зброю", – розповідає представник ТЦ.

Сергій Зайцев зазначає, що кількість підприємців і відвідувачів на "Барабашово" зростає щодня. Цьому є одразу кілька причин. По-перше, до Харкова повернулося багато людей. Крім того, традиційно в кінці серпня – на початку вересня стартує новий торговельний рік. Отже, на ринку одразу збільшення покупців та старт нового сезону продажів.

"В роботі ринку зацікавлена переважна більшість харків’ян. Підприємці і наймані працівники (до війни це було понад 50 тисяч осіб, на сьогодні – близько 20 тисяч) отримують роботу й заробіток для себе та своїх родин. Покупці мають найкращі товари за найвигіднішими цінами. Бюджет отримує податки, а економіка – сталий розвиток. Завдяки цьому, завдяки колективному інтересу бізнес-модель "Барабашово" має надвисокий рівень витривалості. А це означає, що попереду – лише розвиток", – підкреслює речник пресслужби ТЦ.

Депутат Харківської міської ради Олександр Абрамов вважає, що зараз склалася унікальна можливість нарешті домовитись міській владі з підприємцями ТЦ щодо нового розташування торгівельних площин.

"Зробити так, щоб міська влада нарешті побудувала дорогу, житлові будівлі і ще шо вони там хотіли збудувати. А підприємцям отримати нові торгівельні місця. І дуже важливо, щоб підприємці отримали їх чесно. Тобто – безкоштовно і отримали право власності на торгівельні місця,  якщо вони раніше були власникам торгівельних місць на "старому" ТЦ.  І знов – тут дуже важливу роль відіграє час, бо якщо Терехов і ко знов будуть тягнути з конструктивними рішеннями, то підприємці власноруч відремонтують "старий" ТЦ, почнуть працювати і тоді нас можливо очікує наступне коло протистояння "міська влада" & "Барабашово"", – зазначає депутат.

Олександр Абрамов підкреслив значну роль ринку в економіці міста.

"Назвіть хоча б ще одне підприємство, яке зараз дає 20 тисяч робочих місць. Там можна і безумовно треба навести лад із умовами праці,  сплатою податків і нарешті усвідомити, що ТЦ "Барабашово", за певних умов, може відігравати ведучу роль в економіці міста. Принаймні – поки не скінчиться війна", – зауважив Абрамов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися