У Харківській області розглядають можливість вирощування медичного канабісу

У Синєгубова прокоментували можливість вирощування медичного канабісу в Харківській області

У Харківській області можливо реалізувати проект із вирощування медичного канабісу в разі дотримання всіх безпекових і контролюючих процесів. Про це в інтерв’ю виданню "Думка" сказав заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов, інформують "Коментарі. Харків".

"За умови наявності ухваленого закону, з урахуванням відповідної потреби і гідного контролю за вирощуванням подібної культури, із чітким розумінням її подальшого застосування, то, в принципі, не погано. Це перекриє якусь медичну потребу на певному етапі. Але знову ж питання контролю за вирощуванням, контролю за набувачем після цього, і щоб не було спекуляції, негативу чи якоїсь недоброї історії з цього приводу. Якщо всі питання будуть вирішені, то немає перепон для нормальної реалізації", - сказав Іванов.

Нагадаємо, що 13 липня 2023 року Верховна Рада України проголосувала в першому читанні за урядовий законопроект про легалізацію медичного канабісу. Законопроект № 7457, який дозволяє використовувати в медичних цілях препарати, які були виготовлені з медичного канабісу, тоді підтримали 268 нардепів.

Передбачено надання дозволу на контрольований обіг канабісу, смоли канабісу, екстрактів і настойок канабісу, а також основної наркотичної речовини конопель – тетрагідракарбінолу - для використання в медичних та промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності.

У пояснювальній записці до законопроекту, зокрема, сказано, що це розширить доступ хворих до лікування онкологічних та інших тяжких захворювань, що зумовлюють сильний біль та страждання пацієнтів, а також лікування посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок бойових дій.

28 червня президент України Володимир Зеленський, з трибуни парламенту, підтримав необхідність легалізації медичного канабісу та розвиток в Україні галузі ментальної та фізичної реабілітації.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Топ-10 вакансій для чоловіків Харкова та області із зарплатнею до 25 тисяч гривень

У Харківській області пропонують роботу, яка підходить як для чоловіків, так і для жінок

У Харкові та області роботодавці пропонують до 25 тисяч гривень зарплатні для вакансій, на які можуть звернути увагу чоловіки  під час пошуку роботи. Харківська служба зайнятості гендерно не поділяє вакансії на чоловічі та жіночі та надала інформацію сайту "Коментарі. Харків" про усі вакансії з високим розміром зарплатні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися