Харків'янам компенсували понад 103 мільйони гривень за "єВідновленням"

Загалом опрацьовано більше ніж 4,9 тисяч заявок від мешканців міста

Харків’янам, які подали заявку на ремонт житла в рамках програми "єВідновлення", сумарно виплатили понад 103,8 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію з соцмереж Харківської міської ради.

Спеціальна комісія відпрацювала більше 4,9 тисячі заявок. Загалом до Департаменту житлово-комунального господарства надійшло понад 8,2 тисяч звернень на відшкодування збитків, завданих у результаті обстрілів.

"Нагадаємо, що сума максимальної грошової підтримки на проведення ремонтних робіт у багатоповерхівках зросла до 350 тис. грн, а для власників приватних будинків - до 500 тис. грн. Отримати державну виплату на ремонт свого житла, яке має незначні пошкодження внаслідок обстрілів, може кожен харків'янин. Для цього необхідно подати заявку в застосунку "Дія"", - повідомили у міській раді Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про відновлення будівель у Старому Салтові на Харківщині. В Старому Салтові на Харківщині продовжуються роботи з відновлення адміністративних та житлових будівель. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. В селищі тривають роботи з відбудови кількох багатоквартирних будинків, гуртожитку, Старосалтівського ліцею та будівлі, в якій розміщуватиметься амбулаторія загальної практики сімейної медицини, Центр надання адміністративних послуг і селищна рада. Частина житлових будинків практично готова до експлуатації, частина ще в процесі відбудови. В місцях прямих влучань ворожих ракет пошкоджено не лише дах, а й внутрішні конструкції, що значно ускладнює роботу будівельників. За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, його заступник Михайло Харнам відвідав Старосалтівську тергромаду та перевірив хід відновлення. "Що стосується адмінбудівлі та закладу освіти, то тут плануємо не лише відновити розбиті приміщення, а й зробити їх ще кращими та зручнішими. Більш доступними та безпечними. Зустрічаючись із будівельниками, поспілкувався і з місцевими жителями щодо їх потреб, особливо з облаштування бомбосховищ. Тому, вже працюємо й над цим питанням", - зазначив Михайло Харнам.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися