У Харкові на базі вишу відкрили новий Центр: подробиці

Олег Синєгубов взяв участь у відкритті Центру психічного здоров'я

У Всесвітній день ментального здоров'я начальник Харківської ОВА відвідав Харківський національний медичний університет, на базі якого відучора працює ЦПЗ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

"За час повномасштабного вторгнення рф на Харківщині загинули понад 2,5 тисячі цивільних людей, з них 79 – діти. Кожна родина, яка зазнала страждань через збройну агресію окупантів, потребує психологічної підтримки. Наше завдання – робити все, щоб зберегти ментальне здоров'я наших людей. Харківська обласна військова адміністрація реалізує ряд проєктів в межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?", яку ініціювала перша леді Олена Зеленська", – сказав Олег Синєгубов.

Керівник Центру психічного здоров'я Володимир Коростій розповів, що основним завданням ЦПЗ є проведення занять для підготовки фахівців, які надаватимуть психологічну допомогу та ментальну підтримку жителям області. Крім методичної роботи, досвідчені психологи працюють з пацієнтами університетської лікарні та військовими, які проходять реабілітацію.

"Методична частина передбачає тренінги для фасилітаторів – ведучих груп, які працюватимуть у медичній та освітній сферах. Також передбачені заняття з психологічної підготовки для представників громад області. Вся методична частина тренінгів заснована на міжнародних методиках та має доказову базу", – розповів керівник Центру.

Підготовлені фахівці працюватимуть із громадянами та виявлятимуть психічні розлади на догоспітальному рівні, додав Володимир Коростій.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові стартує реєстрація на грошову допомогу: розмір виплат збільшено

З 1 жовтня в Україні запроваджена нова сума виплат багатоцільової грошової допомоги від МОМ у розмірі 3600 гривень на місяць. Такі виплати здійснюються протягом 3 місяців. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

Усі, хто реєструються та мають право на отримання допомоги після 1 жовтня 2023 року, отримають збільшену суму. Для осіб, зареєстрованих до цієї дати, сума переказу відповідатиме чинному розміру 2220 гривень на члена сім’ї.

Реєстрація на грошову допомогу від Міжнародної організації з міграції буде доступною у Харкові з 11 жовтня 2023 року. Як зареєструватися – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися