До Харкова надійшла допомога з Чеської Республіки: коли почне працювати

Місто Пльзень вже не перше чеське місто, яке допомагає харківській транспортній системі

Місто Пльзень передало Харкову ще чотири трамвайні вагони. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського міського голови Ігора Терехова.

За його словами, у середу до Харкова прибуде наступна партія з п'яти одиниць. Салон кожного трамваю розрахований на 23 сидячі місця, а загальна місткість становить 186 пасажирів. Ці трамваї випустять на найбільш завантажені маршрути, що дозволить знизити інтервали руху електротранспорту.

"Усі отримані трамваї вийдуть на маршрути, як тільки адаптуємо їх під ширину нашої колії. Дякую народу Чехії за підтримку та допомогу Харкову!" – зазначив Ігор Терехов.

Зараз містом курсують 20 чеських трамваїв, які Харків минулого року отримав від Праги.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про передачу шкільних автобусів з Харкова. До шести громад Харківської області передали нові шкільні автобуси. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. За його словами, ці автобуси були придбані за 36 млн грн з державної субвенції та від органів місцевого самоврядування Харківщини.   Транспорт розподілили між 9 навчальними закладами Зачепилівської, Кегичівської, Наталинської, Сахновщинської, Старовірівської та Красноградської громад області”, - зазначив очільник області. Автобуси почали використовувати цього тижня для забезпечення підвозу учнів на позашкільні заходи. “Дякую уряду України та, зокрема, Міністерству освіти та науки за цю допомогу, яка дозволяє поповнювати автопарк навчальних закладів. Загальна потреба всіх закладів області – ще 143 автобуси. Працюємо над її вирішенням і над посиленням безпечного середовища у навчальних закладах”, - наголосив очільник області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися