У громаді на Харківщині безкоштовно полікували зуби мешканцям

Лікарі з Литви на дали медичні послуги мешканцям громади

Цієї осені литовські сімейні лікарі та стоматологи три тижні працювали у старостинських округах Дергачівщини, дехто вже вдруге відвідав громаду. Про це повідомив начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко, інформують "Коментарі. Харків".

Фахівці проводили медичні консультації місцевих мешканців в амбулаторіях, обстежували маломобільних людей на дому, виривали та пломбували зуби.

Усі послуги надавались абсолютно безкоштовно. З 26 вересня по 18 жовтня лікарі обслужили 350 осіб, вирвали близько 400 зубів, наклали 80 пломб, зробили 100 рентгенологічних досліджень. Це стало можливим завдяки мобільному медичному обладнанню, яке лікарі привезли з собою з Литви.

"Ці люди є справжніми друзями Дергачівщини. Працюючи в умовах постійної небезпеки у Козачій Лопані та інших прикордонних населених пунктах, вони продемонстрували високий професіоналізм, неабияку мужність, стійкість та велику любов до України. У зв’язку з цим сьогодні ми мали честь нагородити литовських лікарів медалями, подяками та сувенірами Дергачівської міської військової адміністрації", – зазначив очільник громади.

Організація візитів литовських лікарів до Дергачівщини став можливим завдяки благодійній організації "Blue / Yellow for Ukraine", волонтерам Олегу Абрамичеву та Євгену Котенку.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

По Харкову знову використали Іскандер – росіяни атакували Індустріальний район. Про це повідомив начальник Слідчого Управління ГУ НП в Харківській області Сергій Болвінов.

"Одна жінка поранена в результаті ракетного удару по Харкову. Ворог знову поцілив в житлову забудову. На місці влучання – півтораметрова вирва поблизу будинку.  Також пошкоджені стовпи ліній електропередач та проїжджа частина. Слідчі, криміналісти та вибухотехніки вже працюють на місці, вилучили уламки ракети комплексу 9М723", – зазначив головний слідчий області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися