У Харківській області вирішували, як розподілятимуть міжнародну допомогу

На Харківщині відбулося перше засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва

Захід пройшов під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, за участі керівництва обласної ради, народних депутатів та представників міжнародних благодійних організацій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва на Харківщині було створено за дорученням Офісу Президента України. Його основна мета – всебічне сприяння ефективному, прозорому і справедливому механізму централізованого залучення і розподілу міжнародної допомоги в області. За рахунок системності та залучення фахівців діяльність РОМС забезпечить спрямування міжнародного співробітництва на пріоритетні напрямки, визначені громадами.

"Ми маємо велику кількість викликів. Від початку функціонування Регіонального офісу міжнародного співробітництва на Харківщині нам вдалося напрацювати велику кількість контактів та дієвих алгоритмів співпраці з нашими міжнародними організаціями. Вдячні всім закордонним партнерам, які від початку повномасштабного вторгнення надають значну допомогу і підтримку регіону. Маємо й надалі розвивати нашу співпрацю на благо жителів Харківської області", – сказав Олег Синєгубов.

Також начальник Харківської ОВА наголосив, що органи місцевого самоврядування мають активніше працювати над проєктами, які для них є пріоритетними, аби до їх реалізації можна було залучити підтримку міжнародних партнерів.

"Маємо успішні приклади такого співробітництва, адже в 6 громадах області за допомоги ЮНІСЕФ уже фінансуються проєкти на 600 мільйонів гривень", – додав Олег Синєгубов.

За результатами першого засідання Офісу були ухвалені рішення щодо формування переліку пріоритетних проєктів відновлення громад Харківщини; залучення міжнародної допомоги, направленої на економічне відновлення регіону, зокрема, посилення роботи у напрямку відновлення та розвитку транспортної, медичної, соціальної, комунальної, виробничої інфраструктури й житла; енергетичної інфраструктури, зв’язку, відновлення та збереження об’єктів культурної спадщини, підтримки вразливих верств населення та осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах внаслідок повномасштабного вторгнення рф, внутрішньо переміщених осіб, а також структурної модернізації й перезапуску економіки на території Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові стався сильний вибух – є поранені

19 жовтня о 16:30 до рятувальників надійшла інформація про черговий підрив невідомого вибухонебезпечного предмета. Подія трапилася на вул. Матросова у м. Харкові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

За попередніми даними, чоловік 1981 року народження збирав металобрухт та наступив на невідомий предмет, внаслідок чого стався вибух. Він отримав міно-вибухову травму лівої ступні, множинні поранення обличчя та одразу був госпіталізований до лікарні. Остаточні обставини події з’ясовуються.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися